Zapiekany pod beszamelem i serem bakłażan faszerowany mięsem z pieczarkami

Zapiekany pod beszamelem i serem bakłażan faszerowany mięsem z pieczarkami

Zapiekany pod beszamelem i serem bakłażan faszerowany mięsem z pieczarkami

Jednak tak naprawdę do zapiekania najwłaściwszy jest półtwardy grecki ser Haloum SKŁADNIKI na 2 osoby: 2 jednakowej wielości bakłażany 300 g mielonego mięsa - najlepiej pół na pół wołowo-wieprzowego (u mnie jagnięcinka) ok. 8 niedużych bez widocznych blaszek pieczarek ok. 4 łyżki startego sera do zapiekania sól i pieprz do smaku 2 ząbki czosnku (zmiażdżone i posiekane) 1/4 łyżeczki kuminu rzymskiego szczypta chili lub pasty z chili - Sambal kopiasta łyżka 82% masła kopiasta łyżka maki pszennej mleko (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.