Japonia - Ogura tōsuto, czyli tost z dżemem z fasoli adzuki z Nagoi (小倉トースト)

Japonia - Ogura tōsuto, czyli tost z dżemem z fasoli adzuki z Nagoi (小倉トースト)

Japonia - Ogura tōsuto, czyli tost z dżemem z fasoli adzuki z Nagoi (小倉トースト)

Przepis na : śniadanie

Podczas gdy cała Japonia zasiada do śniadania składającego się z ryżu, zupy miso czy ryby, w Nagoi pieką się tosty. Chociaż wyniki ankiety o wyborach śniadaniowych Japończyków dowiodły, że 2 na 3 Japończyków częściej na śniadanie jada chleb niż ryż, to przesądza o tym raczej szybkość przyrządzania posiłku, bo aż 70% ankietowanych za ideał śniadania uważa to w stylu japońskim. W Nagoi jednak najbardziej rozsławioną śniadaniową opcją jest gruby kawałek chleba z masłem lub margaryną i słodką pastą z fasoli adz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.