Masa makowa do makowca.

Masa makowa do makowca.

Masa makowa do makowca.

Masa makowa do makowca. Składniki : 25 dkg maku 10 dkg skórki pomarańczowej kandyzowanej 10 dkg rodzynek 5 dkg orzechów włoskich 2 łyżki miodu ( może być sztuczny ) 15 dkg cukru olejek migdałowy 3-4  szt. całe jajka Sposób wykonania : Mak zalewamy zimną wodą stawiamy na niedużym ogniu i parzymy aż będzie miękki. Następnie odcedzamy go na sitko lub gazę,zlewamy zimną wodą i odstawiamy, aby dokładnie odciekł. Odcedzony mak mielimy w maszynce przez drobne sitko dwa razy. Do zmielonego maku dodajemy bakalie,c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, ciasto 3 bit, pieczenie, makowce, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, miód, jajko, drożdżowe, sposoby na jajko, orzechy, orzechy włoskie, mielone, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, pieczeń z mielonego, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.