Przepis na : obiad
Film bułgarskiego autora udostępniony na facebooku tak mnie zaintrygował, że nie mogłam się powstrzymać, aby natychmiast nie wypróbować tego przepisu. Danie jest niezwykle proste i bardzo kreatywne. Jajka sadzone w obłokach. Składniki: - ilość jajek według potrzeb (załóżmy po 2 na osobę)- po 2 plastry bekonu lub szynki prosciutto na osobę- szczypta soli- zielona cebulka do ozdoby Potrawę szykujemy tuż przed podaniem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...