Słoneczna, jesienna zupa marchewkowa. Delikatnie rozgrzewająca dzięki dodatkowi imbiru. Idealna na przemycenie warzyw w codziennej diecie. Można jeść samą lub z grzankami. My lubimy ją z dodatkiem prażonych pestek dyni i kilkoma kroplami oliwy. Składniki: 1kg marchewki 2 korzenie pasternaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 cm korzenia imbiru 1 litr rosołu 3 gałązki natki pietruszki 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżka soku z cytryny só... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...