Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

Na niedzielny obiad można pozwolić sobie na danie bardziej skomplikowane w przygotowaniu, którego smak zachwyci wszystkich domowników.  Mięso królika jest bardzo smaczne i zdrowe, charakteryzuje się wysoką przyswajalnością białka, niską zawartością cholesterolu. Można przyrządzać z niego naprawdę wyjątkowe dania. Potrzebujemy : królika a konkretnie jego korpus 3 łyżeczki musztardy (np. sarepskiej) kiszonego ogórka kawałek konserwowej papryki pół cebuli ząbek czosnku kawałek boczku kostka rosołowa lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

MechanikMechanik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, królik, ogórki, ogórek, boczek, cebula, pieczenie, zdrowe, duszone, mąka, mięso, czosnek, papryka, ogórki konserwowe, ogórki kiszone, obiad, mięso duszone, masło czosnek, zdrowe obiady, boczek w sosie, mięsa pieczone, pieczony boczek

Inne przepisy z Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Monika Kwiatkowska, 22 kwietnia 2014 02:55:38

Ojejku ale mam smaczna na takiego królika...świetny przepis! :)