Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca)

Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca)

Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca)

Przepis na : deser

SKŁADNIKI 400 g jabłek 350 g m ą ki pszennej   150 g oleju słonecznikowego 80 g cukru 3 jajka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki cynamonu 50 g rodzynek 50 g orzechów włoskich 50 g suszonych śliwek **** INGREDIENTI 400 g di mele 350 g di farina 150 g di olio di girasole 80 g di zucchero 3 uova 1 cucchiaino di cacao amaro 1 cucchiaino di bicarbonato 1/2 cucchiaino di cannella 50 g di uvetta 50 g di prugne secche 50 g di noci PRZYGOTOWANIE Przygotowanie ciasta rozpo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, śliwka, ciasta z jabłkami, deser, desery, ciasto z orzechami, ciasto ze śliwką, ciasto słonecznikowe, ciasta z masa, drugie danie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.