Przepis na : obiad
Najlepszy chłodnik to taki, który jest pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu, czyli chłodnik litewski. Jest to idealna na upał zupa przygotowana z botwinki z dodatkiem młodych ogórków gruntowych, rzodkiewek i szczypiorku. Nie ma jednego przepisu na chłodnik, każdy coś w przepisie modyfikuję, jednak dziś pokażę Wam swoją propozycję. Jednak podstawa chłodniku litewskiego wywodzi się ze starych, tradycyjnych przepisów. Chłodnik możemy podać z gotowanych jajkiem na twardo oraz młodymi ziemniaczkami. Po prostu wybierzcie w... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...