Wiosna, wiosna, czyli wegetariańska zupa szczawiowa

Wiosna, wiosna, czyli wegetariańska zupa szczawiowa

Wiosna, wiosna, czyli wegetariańska zupa szczawiowa

Wiosną wszystko się przemienia i wszystko zaczyna się na nowo. Przynajmniej w przyrodzie, w której wszystko się odradza. Wiosenne jedzenie w symboliczny i faktyczny sposób do tej przemiany nawiązuje. Chyba warto się inspirować tą wszechogarniającą metamorfozą światową, żeby zmienić także coś w sobie. Pomyślmy o tym w niedzielę przy wybornym jedzeniu, w miłej atmosferze, u progu wiosennego oczarowania. Dajmy się ponieść zmysłom, które o tej porze roku szczególnie się wyostrzają. Także w kuchni, gdzie pojawia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KulinarneImpresje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.