Kapuśniak z kapusty kiszonej. Tradycyjny przepis na pyszną i treściwą zupę

Kapuśniak z kapusty kiszonej. Tradycyjny przepis na pyszną i treściwą zupę

Nie ma jednego przepisu na polski kapuśniak, ten jednak smakuje nam najbardziej, dlatego od dawna przyrządzamy go właśnie tym sposobem. Zdecydowanie jedna z naszych ulubionych zup. Przepis na tradycyjny kapuśniak Składniki: 500 gramów dobrej kapusty kiszonej , 2-3 surowe wędzone kiełbasy, 250 gramów wędzonego boczku, 2 cebule, kopiasta łyżka mąki pszennej, około 300 gramów ziemniaków, 1 duża marchewka, olej, sól, pieprz, łyżka papryki w proszku, liści laurowe, ziele angielskie, majeranek. Jak zrobić tradycyjny...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.