Przepis na : śniadanie
Nieskomplikowany i nie nadmiernie kaloryczny posiłek z jajek, wędzonego boczku i szparagów urozmaiconych kilkoma wyrazistymi dodatkami – szalotką, czosnkiem, papryczką chili i suszonymi pomidorami, które podsmażamy na patelni równolegle z boczkiem i sadzeniem jajek. Z racji pewnych trudności z kategoryzacją, zamieszczamy ten przepis w kategorii śniadanie, jednak tak naprawdę nadaje się na każdą porę dnia. Nie jest to może bowiem nadzwyczajnie dietetyczna (boczek, olej z pomidorów, itp.), ale nadal względnie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...