Przepis na : śniadanie
Ktoś właśnie wstał i jest bardzo głodny? No to na pewno nie pogardzi takim omletem :) Przygotowałam go jakiś czas temu i z przyjemnością powtórzę, bo był naprawdę smaczny. Pulchny, nie wysuszony i z tym dodatkiem buraków... Mniam! Jeśli macie chwilkę wolnego przed pracą, to raz dwa, ubić jajka, posiekać resztę składników i wrzucić wszystko na patelnię. Przyjść za kilka minut po gotowe ;) Składniki: 3 jajka 1 łyżka masła (np. klarowanego) Odrobina soli i pieprzu 1 młody burak wraz z nacią Garść rukol... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...