Zupa ziemniaczano-cebulowa

Zupa ziemniaczano-cebulowa

Zupa ziemniaczano-cebulowa

Przepis na : obiad

Dziś polecam zupę ziemniaczano-cebulową, która jest idealna na jutrzejszy dzień (postny piątek). Składniki: 2 główki czosnku 3 cebule 4-5 ziemniaków 600 ml bulionu drobiowego natka pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła koperek pieprz, sól Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Z główek czosnku odciąć ogonki, nalać po łyżce oliwy do środka główek, zawinąć je w folię aluminiową. piec ok. 40 st C. Na patelni roztopić masło, zeszklić pokrojoną cebulę. Wycisnąć do niej upieczone ząbki czosnku. Ziem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Konrad Gotuje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.