Zachwycone jajecznicą z awokado postanowiłyśmy ponownie wykorzystać ten owoc z połączeniu z jajkiem. Tym razem przyrządziłyśmy pastę jajeczną. Efekt przeszedł nasze oczekiwania. Delikatna w smaku, aromatyczna, rozpływająca się w ustach. Pychota! Składniki: 2 jajka ½ awokado 1 łyżka majonezu Szczypiorek Sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Następnie chłodzimy, obieramy i dusimy widelcem. Awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do jajka. Dokładamy tam ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...