Zupa cebulowa i pierogi drożdżowe ze szpinakiem i fetą (Onion soup and yeast dumplings with spinach and feta cheese)

Zupa cebulowa i pierogi drożdżowe ze szpinakiem i fetą (Onion soup and yeast dumplings with spinach and feta cheese)

Zupa cebulowa i pierogi drożdżowe ze szpinakiem i fetą (Onion soup and yeast dumplings with spinach and feta cheese)

Polska zupą stoi. A jednak, jedna z najpopularniejszych zup – zwłaszcza na taką pogodę jak teraz – pochodzi z Francji. Jej początki sięgają XVIII wiecznej Francji, gdzie zasłynęła jako zupa biedaków. Powód prosty. Cebula była wówczas bardzo tania i każdego było na nią stać. Od tamtego czasu jej przepis niewiele się zmienił. Jedyna różnica to taka, że z „zupy biedaków” stała się jedną z wykwintniejszych zup. Tradycyjna francuska zupa serowa przed podaniem jest zapiekana z grzanką i żółt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jacob Tastes

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, zupa, feta, szpinak, drożdżowe, ciasto, ser, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ser feta, zupa serowa, zupa cebulowa, drobiowe, francuskie, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, prosta zupa, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, zupa warzywna, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto na niedziele, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, tanie ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Jacob Tastes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.