Przepis na : deser
Mam dla Was przepis na najlepszą szarlotkę , taką która zawsze wychodzi i wszystkim smakuje! Moja szarlotka jest bardzo łatwa i dość szybka w przygotowaniu. Ten przepis jest dla każdego. Poradzą z nią sobie nawet osoby początkujące w wypiekach. Szarlotka z dużą ilością prażonych jabłek. Jest tak pyszna, że ciężko zatrzymać się na jednym kawałku, od razu ma się ochotę na więcej. Szarlotkę można podawać jeszcze ciepłą z gałką lodów, ale równie rewelacyjnie smakuje na zimno, posypana obficie cukrem pudrem. Zac...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami