Szarlotka

Szarlotka

Przepis na : deser

Mam dla Was przepis na najlepszą szarlotkę , taką która zawsze wychodzi i wszystkim smakuje! Moja szarlotka jest bardzo łatwa i dość szybka w przygotowaniu. Ten przepis jest dla każdego. Poradzą z nią sobie nawet osoby początkujące w wypiekach. Szarlotka z dużą ilością prażonych jabłek. Jest tak pyszna, że ciężko zatrzymać się na jednym kawałku, od razu ma się ochotę na więcej. Szarlotkę można podawać jeszcze ciepłą z gałką lodów, ale równie rewelacyjnie smakuje na zimno, posypana obficie cukrem pudrem. Zac...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.