Jagodzianki

Jagodzianki

Przepis na : deser

Jagodzianki – miękkie i puszyste bułeczki drożdżowe z pysznym leśnym nadzieniem – u mnie z borówkami. Idealne do popołudniowej kawy lub na śniadanie z szklanką ciepłego kakao. Czas przygotowania jest dość długi, ale mówię wam warto! Są obłędnie pyszne!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na jagodzianki: 25 g świeżych drożdży 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru 1 jajko szczypta soli 70 g masła   Dodatkowo: 1 szklanka jagód lub borówek 1 łyżecz...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.