Rogaliki maślane

Rogaliki maślane

Rogaliki maślane

Zachciało mi się maślanych bułeczek. No to już, na podstawie  tego przepisu  powstały szybko maślane rogaliki. Jedno co, to mocno czuć w nich posmak soli, więc do dżemu polecam zmniejszyć jej ilość lub całkiem pominąć ten składnik. A same rogaliki... super maślane! Proporcje na 11 rogalików. 2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżki oleju 1 jajko 30 gram masła 1/2 łyżeczki soli 10 gram drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mleka 25 gram masła 1 jajko mak lub sezam Mleko delikatnie podgrzać. Do miseczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

czerwonygupik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, ciasto, sezam, placki, śniadania, śniadanie, chleb na drożdżach , bułki, kolacja, chleb, bułki maślane, bułka pszenna, ciasto z makiem, szybka kolacja, szybkie śniadanie, szybkie ciasto

Inne przepisy z Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.