Puszyste ciasto z dużą ilością wyczuwalnych fig i orzechów. Dość proste w wykonaniu. Przepis pochodzi z Małej cukierenki i za każdym razem się sprawdza. Po prostu pyszności! Ilość: tortownica o śr. 26cm 10 suszonych fig 250 gram margaryny 220 ml wody 2 łyżeczki cynamonu 3 jajka 200 gram cukru 190 gram mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 80 gram orzechów włoskich Figi drobno pokroić. Do rondelka włożyć wodę, pokrojoną margarynę i cynamon. Podgrzać doprowadzając niemal... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...