Kolejne ciasto typu "do herbaty". Ucierane z dodatkiem gruszek, najlepiej smakuje z dodatkiem lekko kwaskowatego dżemu, np. jabłkowego lub gruszkowego, samo w sobie niestety ciasto jest lekko suche. Przepis pochodzi z książki "102 ciasta z owocami siostry Anastazji" Wyd. WAM. Liczba porcji: tortownica o średnicy 17 cm 200 gram mąki 130 gram cukru 6 jaj 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 35 gram kakao 4 gruszki Białka oddzielić od żółtek i wbić do wysokiego naczynia. Białka włożyć d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...