Pierś z kurczaka na parze w sosie jabłkowo-imbirowym

Pierś z kurczaka na parze w sosie jabłkowo-imbirowym

Pierś z kurczaka na parze w sosie jabłkowo-imbirowym

Lubię mięso ( ryby) gotowane na parze pod warunkiem , że nie są robione wg obsesyjnej zasady trzymania się ,,jałowości" tych potraw ( zero tłuszczy, zero soli ). Uznaję gotowanie na parze jako system przyrządzania potraw , ale zrobiona tak potrawa musi być smakowita. Oczywiście są osoby które muszą jadać w specyficzny sposób ze względu na ostrą dietę związaną z chorobą - na to nie ma wpływu, ale reszta - ? . No cóż jakoś nie solona pierś kurczaka ugotowana z ziemniakiem i brokułem na parze bez dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pierś kurczaka, sos do kurczaka, piersi, pierś, kurczak, pierś z kurczaka, brokuły, ziemniak, ryba, diety, ryby, mięso, kurczak na parze, brokuł, dieta, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, gotowany kurczak, kurczak na ostro, potrawy z kurczaka, potrawy z ryb, ostry kurczak, pyszne sosy

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Bunia Babciagramolka, 30 stycznia 2014 09:45:38

Coś mi się zdaje , że znkł mi komentarz przy zatwierdzanie - przepraszam ( chyba pochodziłod Oli).W każdym razie podpowiadam- zerknij u mnie w dział Na parze http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/search/label/Na%20parzeTam znajdziesz sporo podobnych przepisów gdzie nadaję smak potrawą na parze za pomocąq ziół , owoców lub warzyw.