zupy z kurczakiem - 3814 przepisów (strona:145/255)

CURRY Z RYŻEM, KURCZAKIEM I WARZYWAMI – TEST GARNKA HAPPYCALL VACUUM 168

się do potraw typu : kociołek”, gulaszy, dań mięsnych, dań warstwowych/przekładanych czy też zup, które, żeby wydobyć swój aromat muszą dłużej się gotować. Nic, kompletnie nic nie przywiera!   Przygotowałam w nim m.in. aromatyczne „curry” z ryżem, warzywami i podudziami z kurczaka, Kalafiora curry duszonego w mleku kokosowym i soczyste nóżki z kurczaka z cebulką. PODSUMOWANIE: Wszystkie

Ostra na Słodko
Sos żurawinowy 136

Dzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje

To co kocham
Tajskie zielone curry wegetariańskie. Thai wege green curry. 234

temat tajskiego curry. Padło na green w wersji wegetariańskiej. Podobne curry, ale w wersji z kurczakiem zaserwowałam ostatnio na planie 10-go odcinka "Szalone Fabryki Polskiej muzyki", którym szaleć będą Ruda Red Lips i mój mąż :)  A co pochwaliłam się. Była jeszcze zupa  Tom Kha ,  yellow curry  oraz  szpinak wodny Składniki na około

Jemy Pijemy
Kurczak pieczony w panierce 127

Od dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie

kuchnia doski
Zupa brokułowa 177

zalegał mi brokuł, więc nie wiedziałam jak go wykorzystać. Szybkim i prostym sposobem jest po prostu zupa..! Składniki: 1 brokuł 1/2 średniej marchewki 1/4 pietruszki plaster selera 1 średni ziemniak susz warzywny przyprawy: pieprz, warzywko, liść laurowy, 2 ziela angielskie 2 skrzydełka z kurczaka woda Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy wodę i czekamy, aż się zagotuję. Wrzucamy skrzydełka i gotujemy

Truskawkowa Fiesta
Zupa pomidorowa 113

Jedna z mich ulubionych zup. Bardzo łatwa w wykonaniu a  w każdym domu ma swój indywidualny smak (wszystko zależy od przepisu i "ręki" gotującego. Zapraszam na moją pomidorową.  Składniki: udo z kurczaka 3 duże marchewki pietruszka seler kawałek pora śmietana 2 puszki pomidorów włoskich w kawałkach (bez skóry) bazylię sól pieprz czarny ziarnisty jogurt naturalny Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Najlepsza zupa pomidorowa 382

mieszamy i blendujemy aby otrzymać gładką konsystencję. Całość dodajemy do bulionu wraz z pozostałymi składnikami.  Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Zupę posypujemy startym parmezanem. Podajemy z cienkim makaronem. *Wywar można zrobić wg własnego uznania, poniżej składniki na moją bazę(...)litra wody ·                      1 małe udko z kurczaka ·                      3 skrzydełka z kurczaka lub 2 nóżki

Mania Gotowania
Warsztaty kulinarne z FRoSta „Ryby i owoce morza” 183

sosów. Zawsze też mam przynajmniej 1 opakowanie szpinaku i mrożonego groszku, gdyż uwielbiam zupy na ich bazie. Ale w ofercie tej marki oprócz ziół i mrożonych warzyw są też produkty z ryb, mrożone ciasto francuskie, dania gotowe, oraz produkty z kurczaka. Podczas warsztatów dowiedzieliśmy się też, że: – FRoSTA ma siedzibę w Bydgoszczy, rzut beretem od nas – marka Frosta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak w liściach chrzanu 186

Eksperymenty kulinarne to moja domena....dziś wykombinowałam niezłe mięsko. Specyficzny, ostry smak to ciekawa odsłona kurczakowych piersi... Porcja na 1 osobę:  8 liści chrzanu jedna

Humanistka w kuchni
Zupa pieczarkowa z gwiazdkami 187

Pyszna zupka z pieczarkami i makaronem gwiazdki. U mnie musi być koniecznie doprawiona dużą ilością majeranku.składniki:.1 ćwiartka z kurczaka (udko i podudzie)2,5 l wody1 cebula350 g pieczarek1 szklanka makaronu gwiazdki Czaniecki2 listki laurowe Kamis3-4 ziarenka angielskiego ziela Kamis2 łyżki majeranku Kamis1 łyżka posiekanej natki pietruszkisól morska Kamis3 łyżki śmietany 18%2 łyżki mąki pszennej1 łyżka(...)wystudzić. Do wywaru dodać podsmażone pieczarki i makaron gwiazdki. Gotować ok 15 minut az makaron będzie ugotowany. Mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki, również dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru, zagęścić zupę. Dodać też posiekaną natkę, zagotować i gotować 3-4 minuty

Monia miesza i gotuje
Meksykańska zupa z kurczakiem i ciecierzycą 167

Zupę znalazłam w książeczce pt.: "Einfach lecker kochen - Gerichte aus Mexiko" i w przepisie zmniejszyłam tylko nieco ilość warzyw, żeby móc delektować się większą ilością wywaru. Smacznego! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (może być z kostki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 250 g piersi z kurczaka 2 średnie marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 mała puszka ciecierzycy(...)limonki i paseczki chili do przybrania (ewentualnie) 1. Bulion zagotować. Czosnek przepuścić przez praskę prosto do bulionu. Cebulę pokroić w grube piórka (ja przekroiłam na ćwiartki i wyjęłam z zupy, kiedy się rozgotowała), chili w drobniutką kostkę. Mięso (filet w całości) i warzywa rzucić do bulionu, gotować na niewielkim ogniu 20 minut. 2. Ciecierzycę odsączyć z zalewy, dorzucić do bulionu

Kuchnia Prezydentowej
Ogórkowa po staropolsku (z mięsem) 203

miejsce na mięso, dlatego w tej zupie zawarte jest coś treściwego. Nie jest ona dietetyczna. My studenci raczej nie mamy czasu na robienie dwóch dań obiadowych (o ile robimy jakiekolwiek ciepłe posiłki ^^). Natomiast to bardzo szybki przepis na zupkę taką jak u mamy, czyli pyszne ciepłe danie :)Składniki na duży garnek:2 ćwiartki kurczaka lub indykaWoreczek kiszonych ogórkówOk. 6 średnich(...)jarzynka na oko do smaku :D 6x pieprz w ziarnkach  3x liść laurowy (większy) 3x ziele angielskie 1,5 kostki rosołowej Przepis:Czyścimy mięso (najlepiej kurczaka, ze względu na mniejszą zawartość tłuszczu niż u indyka) i dzielimy na 4 części (2 pałki, 2 udka). Wkładamy mięso do dużego garnka zalanego zimną wodą. Ziemniaki obieramy i kroimy

WeAreCrazy
Rosół ze szparagami – nie można się najeść 166

dużego garnka włóż pierś z kurczaka,wołowinę, obrane marchewki, pokrojoną w kostkę brukiew lub seler, pietruszkę i por, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie oraz obraną połówkę cebuli. Zalać 2 litrami wody. W trakcie gotowania dodaj świeże zioła oraz obrane szparagi. Gotuj na małym ogniu przez około godzinę. Co jakiś czas zamieszaj zupę, możesz pod koniec gotowania spróbować i doprawić solą

Gotowanie-uk

Proponowane wyszukiwania