czas. Po 20 minutach pieczenia wyciągnęliśmy z piekarnika rumiane enchiladas, przypieczone sheperd’s pie i kurczaka generała Tso. Dzięki odpowiedniemu doborowi przepisów za jednym zamachem upiekły się dania na trzy dni. W czasie gdy grzały się w piekarniku zrobiliśmy sałatkę larb mao, super łatwą zupę z ravioli oraz ugotowaliśmy ryż jako dodatek do dwóch dań. Pewnie zauważyliście, że ostatnio coraz
Niedzielny kucharzpieprzem. Marchewkę trzemy na tarce a por kroimy w półplasterki. Po czym dodajemy do kurczaka. Dolewamy około 1,5 szklanki wody i gotujemy wszystko przez około 15-20 minut. Doprawiamy przyprawami do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki śmietany (takiej jak do zupy) i zagotowujemy. Aby, danie było gęstsze dodajemy łyżkę mąki i ponownie doprowadzamy do wrzenia
Health-Fit-LifeNiby taka sobie zwykła zupa pomidorowa ,mylne zdanie...Kluseczki ,które są podane jako jej uzupełnienie np.zamiast ryżu czy makaronu, dają naprawdę jej oryginalności, i już nie jest sobie taką zwykłą"pomidorową". 1 korpus kurczaka 1 marchewka 1/4 selera 1 cebula sól czarny pieprz 1 liść laurowy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 200ml.śmietany 20dag.twarogu chudego 1 żółtko 1 łyżka mąki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizdjęciami starego Torunia oraz gwiazd kina. Restauracja Metropolis serwuje dania obiadowe, pizze,zupy pasty, sałatki oraz desery a ceny są bardzo przystępne. Proponowane i przygotowywane dania nie są bardzo wykwintne i czasem brakuje im trochę do doskonałości. Zamówiony rosół z kawałkami kurczaka okazał się zbyt słony dla małego dziecka a makaron, który w nim pływał
WYSPA SZCZĘSLIWAsię opiekujemy by jej pomóc i sprawić również przyjemność? Rumiankowy rosół oczywiście. Aby podnieść odżywczość zupy rosół podajemy na ryżu z wędzoną zdrową rybą, która bogata jest w zdrowe tłuszcze omega 3 i omega 6. SKŁADNIKI: 1/2 szklanki suchego ryżu (białego lub brązowego) 1/2 kurczaka na rosół (bez skóry) 3- 3.5 litra wody 6 torebek herbaty rumiankowej kawałek selera
Sztuka gotowania w/g Samiryszczęście moja rodzinka też flaki bardzo lubi. W okresie jesiennym flaki są świetnie rozgrzewającą zupą, z dodatkiem ulubionych przypraw, bardzo aromatyczną i sycącą. Dzisiaj proponujemy naszą wersję z kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową i koncentratem pomidorowym. 900 g. suchych flaków wołowych 1 udko z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 0,5 selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieuporem maniaka gdy tylko na straganach i działkach pojawia się dynia - zaczynam katować ludzkość tą zupą. Do znudzenia. Do końca sezonu. Do ostatniej dyni w sklepie i na straganie. Składniki szalotka papryczka chili mleczko kokosowe bulion warzywny (2 litry) dynia (około 1kg) pierś z kurczaka(około pół kilograma) łyżka masła/oliwy Przyprawy limonka sos rybny sos sojowy sól pieprz imbir
Fiolka w kuchnicytryny 1 łyżeczka, pomidory 4 dojrzałe, natka pietruszki 1 pęczek, koperek 1/2 pęczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 3/4 szklanki POZOSTAŁE: bułka tarta 3 łyżki, bakłażan 2 większe, ser żółty 4 plastry, pierś z kurczaka 1 sztuka, olej rzepakowy 3 łyżki, kucharek 1/2 łyżeczki wszystkie składniki z marynaty zmiksować
W Mojej Kuchni Lubiędzielnie starała się sprostać oczekiwaniom zaglądających do namiotu osób. Była i wątróbka, i pstrągi, i kurczak i jeszcze masa innych pyszności, które ciężko było spamiętać zwłaszcza, że cały czas wszyscy staraliśmy się gdzieś pomagać i kucharzom i też samemu gotując po raz kolejny regionalne zupy, którymi były zupa fasolowa z wędzonką i kapuśniak z kiełbasą. Na koniec 40 litrowy
Kuchenne WariacjeLubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To moja ulubiona marynata do mięsa i ryb. Można oczywiście kupić gotową w sklepie, tylko.... po co skoro ta zrobiona w domu będzie smaczniejsza :) Poniżej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataktórzy namiętnie podbierają mi z zup wszystkie kości by je ze smakiem obgryzać ). A już Mama jest pierwsza w kolejce do tych ,,rarytasów". Jako , że nie jestem przekonana do tego czy powinnam jej serwować wędzone żeberka , boczek czy inne takie w kapuśniaku czy bigosie -przeszłam na wersję light :).Minimum kiszonej kapusty i wędzony kurczak zamiast wieprzowiny . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniSkładniki : * 2 duże podudzia z kurczaka * kość wieprzowa bądź kawałek żeberka * marchew , por , seler , pietruszka * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty * 4 ugotowane buraki * 6 dużych ziemniaków * fasola biała * gęsta śmietana Przygotowanie : Ugotować bulion. Wyciągnąć mięso. Wrzucić fasolkę i ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną z ciepłą zupą śmietanę. Wymieszać. Zagotować. Posypać koperkiem
Magiczne Życie Marty