mielone migdały trochę podnoszą koszt wykonania ciasta, ale myślę, że warto je zrobić mimo wszystko. … The post Pistacjowo migdałowe ciasto ze śliwkami appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaPrzepis pochodzi z mojej ukochanej książki sprzed lat autorstwa Danuty i Henryka Dębskich "Zupy świata". Książka jest skarbnicą zup bo jest ich w niej ponad dwa tysiące i zawsze znajdę jakąś do wypróbowania bo choć składniki czasami nietypowe można je trochę zmodyfikować. Dzisiejsza zupa rodem z Holandii, czy naprawdę? nie wiem, warto aby ktoś, jakiś Holender to zweryfikował(...)siak zupa jest pyszna i nawet jak holenderska nie jest warto ją ugotować. Zupa z brukselki po rotterdamsku przepis. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieupiec dowolne, wasze ulubione warzywa. To sałatka która świetne się sprawdzi jako przystawka czy dodatek do grilla, … The post Sałatka z pieczonymi warzywami appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaśrednich. Powstały cienkie i długie paski. i tak polecam wam zrobić. Do jego przygotowania nie będzie … The post Czekoladowe ciasto z cukinią appeared first on Polska Zupa
Polska Zupacukinii? Co to za ketchup! Ale zanim ocenicie spróbujecie, bo może i wam przypadnie do gustu? Można go … The post Ketchup z kabaczka appeared first on Polska Zupa
Polska Zupastanie się miękka, ale nadal ma lekko chrupiącą konsystencję. Po ugotowaniu odcedź nadmiar wody, jeśli taka jest. Soczewica czerwona nie powinna pływać w nadmiarze płynu. Przepis na kremową zupę z soczewicy czerwonej Oto szczegółowy przepis na pyszną i kremową zupę z soczewicy czerwonej: Składniki: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula, drobno pokrojona 2 ząbki czosnku, posiekane 2 marchewki, obrane(...)Dodaj soczewicę czerwoną i bulion warzywny. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, aż warzywa i soczewica będą miękkie. Zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj trochę więcej bulionu. Dopraw zupę solą i pieprzem do smaku. Podawaj zupę gorącą, posypaną świeżą natką pietruszki. Zalety
Podstawy Gotowaniaprzygotowania użyjecie robota, to pracy przy nim nie ma prawie wcale, a efekt murowany. Oczywiście … The post Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaDzisiaj zanurzymy się w świat aromatycznej i pożywnej zupy z bobem. To pyszne danie wypełnione bogactwem smaków i zdrowymi składnikami. Prosta i aromatyczna zupa z bobem – idealna na letnie dni! Przygotujcie miski i łyżki, bo czas na prawdziwą ucztę dla podniebienia! Film: Składniki na 2 porcje: 500 g ugotowanego i obranego ze skórek bobu 3 ząbki czosnku(...)często mieszając. Do cebuli i czosnku dodajemy ugotowany bób i całość chwilę podsmażamy, od czasu do czasu mieszamy. Następnie wlewamy bulion, całość razem łączymy i gotujemy około 1o minut. Zupę doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Do miseczki przekładamy śmietanę, wlewamy 2 chochle gorącego wywaru i wszystko dokładnie razem łączymy. Zupę zabielamy przygotowaną zawiesiną, doprowadzamy
Smakowite Daniamuszą być jagodzianki. Nie wiem który to już będzie przepis na jagodzianki na blogu, ale przeciez jagodzianek nigdy za wiele. … The post Jagodzianki appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaodpowiednio upieczona nie ma prawa być sucha! 4 piersi kurczaka 1 łyżka masła 1 łyżka musztardy … The post Pierś kurczaka z piekarnika appeared first on Polska Zupa
Polska Zupasię coś słodkiego do kawy, dla gości czy po prostu na deser … The post Szybka babka czyli coś słodkiego prawie z niczego appeared first on Polska Zupa
Polska Zupamiłośników zdrowego odżywiania. Odkryj klasyczne dania, które możemy przygotować z sezonowych warzyw. Od prostych sałatek po aromatyczne zapiekanki i sycące zupy. Wykorzystanie świeżych warzyw w kuchni jest nie tylko pyszne, ale także korzystne dla naszego zdrowia i środowiska. Sezonowe warzywa w kuchni Korzystanie z sezonowych warzyw to kluczowy element zdrowej kuchni. Sezonowe warzywa(...)daniem jest tarta warzywna, w której sezonowe warzywa, takie jak pomidory, cukinia, bakłażan czy szparagi, tworzą pyszne i kolorowe nadzienie. Dania z sezonowych warzyw-tarta ze szparagami. Warzywa w zupach i gulaszach Warzywa są również doskonałym składnikiem zup i gulaszy. Dodają smaku i tekstury, tworząc aromatyczne i sycące dania. Możemy przygotować zupy kremowe z dyni, zupę jarzynową, minestrone czy klasyczną
Moja Książka Kucharskaspodziewacie. Mascarpone możecie zastapić gęstą kwaśną śmietaną. Dobrze jest rabarbar przygotować sobie dzień przed pieczeniem, bo potrzebuje … The post Kruche ciasto z rabarbarem appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaSpróbujcie tej zupy krewetkowej. Ma mnóstwo orientalnych smaków, a jednocześnie dzięki mleku kokosowemu jest bardzo aromatyczna. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Za to lubię ją jeszcze bardziej. Przepis na zupę krewetkową Składniki: 250 gramów krewetek bez pancerzyków – im większe, tym lepsze, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, mała czerwona papryka lub pół dużej, kopiasta łyżka proszku(...)pasty – można użyć też pół na pół, puszka mleka kokosowego, sok z połowy cytryny, 1 dojrzały pomidor, olej, sól, ugotowany azjatycki makaron – ramen lub ryżowy. Jak zrobić zupę krewetkową? W garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę, smaż aż się zeszkli, dorzuć posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w paseczki, smaż jeszcze chwilę. Wsyp proszek curry, wymieszaj, aby połączył
Kulinarna Polskaprzygotować je w sposób zdrowy i smaczny. Barszcz czerwony z uszkami: kwintesencja wigilijnego smaku Pierwszą potrawą, jaką warto umieścić na wigilijnym stole, jest barszcz czerwony z uszkami . Ta zupa z buraków, przyprawiona czosnkiem i majerankiem, jest prawdziwym symbolem polskiej kuchni. Barszcz czerwony podaje się z uszkami, małymi pierogami, wypełnionymi farszem z grzybów i cebuli. Przygotowując barszcz, warto zwrócić uwagę(...)cukier. Wszystko razem gotować przez około 15 minut, aż składniki dobrze się połączą. Podawaj kutię na zimno, można również dodać posiekaną skórkę pomarańczową, aby nadać deserowi bardziej wyrazistego smaku. Zupa grzybowa: aromatyczne danie na wigilijnym stole Zupa grzybowa to kolejna zupa, która świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole. Przygotowana z suszonych grzybów, takich jak borowiki czy podgrzybki, zupa grzybowa
sierotka maRysia w kuchni