Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy po prostu gniazdka ptysiowe. To pyszne ciastka z ciasta parzonego smażone w głębokim tłuszczu. Idealne nie tylko na karnawałowe imprezy. ’Róbice, nie zastanawiajcie się nawet. Ja sama nie wiedziec czemu długi czas obawiałam się ciasta parzonego. Nawet poszłam na jakies … The post Pączki wiedeńskie appeared first on Polska Zupa . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...