dobrze się pracuje. Te zajączkowe bułeczki świetnie nada się do wspólnego przygotowania z dziećmi. Do tego sami przyznacie, że … The post Brioche zajączki appeared first on Polska Zupa
Polska Zupafileta, ale nie jest to konieczne. Wystarczy poporcjować łososia. Wymieszać składniki kołderki i już w zasadzie po … The post Łosoś pod parmezanową kołderką appeared first on Polska Zupa
Polska Zupatymi tradycyjnymi. Są dosyć pracochłonne. Jeżeli macie maszynkę do makaronu, to polecam użyć jej do wałkowania. Znacznie … The post Faworki wegańskie appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaJest prosty do przygotowania, a efekt powinien was zadowolić. Ja pominęłam proces formowania bagietek i moje … The post Pane Stirato Styczniowa Piekarnia 1/2025 appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaFasolka po staropolsku, czyli Jaś na gęsto z miodem i czosnkiem Rozgrzewająca i bardzo pożywna zupa, idealna na chłodne dni. Gdy ostatnio wpadł mi w oko przepis na to danie gdzieś w internecie, od razu przypomniała mi się fasolka na gęsto z dzieciństwa, z dużą ilością majeranku, czosnku i doprawiona miodową nutką, zazwyczaj jadło się ją ze świeżym pieczywem. Uwielbiam(...)minimum, gotujemy przez około 40 minut *** *** Po tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Warzywa dodajemy do zupy i dalej gotujemy na niedużym ogniu *** *** Boczek kroimy na kawałki, a kiełbasę w plasterki *** *** Na patelni podsmażamy boczek na małej mocy palnika, gdy się wytopi dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kiedy
Blog z ApetytemZupa jest pyszna o każdej porze roku ale teraz zimą zupy powinny być pożywne, odżywcze a jak będą smakowite to będzie super. Teraz się śmieje bo zupa oczywiście jest przepyszna i zawsze takie gotuję aby były przepyszne. Dodatki kukurydzy i fasoli sprawiają że zupa jest pożywna i odżywcza. Jest znakomita. Po talerzu pełnym zupy zima nam nie groźna. Zupa drobiowa
Moje Małe Czarowaniemożna maczać w rozpuszczonej czekoladzie, zanurzając je w niej do połowy. Ciasteczka ziarenka kawy to zeszłoroczny numer jeden … The post Ciasteczka ziarenka kawy appeared first on Polska Zupa
Polska Zupajest mąką razową w dodatku orkiszową. A jakby tego było jeszcze mało jest … The post Piernik wegański, bez jajek, mleka i dodatku cukru appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaszczescie te racuchy możecie tez zrobić z jabłkami czy innymi owocami. A jak zrobicie to dajcie znac jak … The post Racuchy ze śliwkami appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaużyć odpowiednich serków. Piec w wysokiej temperaturze i nie przeciągnąć czasu w piekarniku. W wielu przepisach polecany jest serek … The post Sernik baskijski appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaprzewodnictwem ZORRY, która organizuje dla nas to wydarzenie. Postanowiłam świętować ten dzień niesamowitym wypiekiem. Idealnie słonecznym , co jest dodatkowym … The post Dyniowe brioche appeared first on Polska Zupa
Polska Zupapozostało mi więc nic innego jak zrobienie jej tak jak mi się wydawało, … The post Tarta z figami, porem i kozim serem appeared first on Polska Zupa
Polska Zupatrzeba obierać, ani wydrążać. Pyszna i aromatyczna, a w towarzystwie mięciutkich i delikatnych kluseczek, to już po prostu jest tak smaczna, że mogłabym ją jeść codziennie. Składniki: Zupa: włoszczyzna: marchew, korzeń pietruszki i selera, kawałek pora, zielenina 1 kg świeżych pomidorów 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu Kluseczki półfrancuskie: 2 jajka(...)Włoszczyznę obieramy i przekładamy do garnka. Dodajemy umyte pomidory, zalewamy całość bulionem *** *** Całość zagotowujemy *** *** Gotujemy na małej mocy palnika, przez około 40 minut – do całkowitej miękkości warzyw *** *** Zupę blendujemy, a następnie przelewamy przez sito do drugiego garnka i przecieramy pozostałe na sitku resztki skórek i pestek. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i cukrem *** *** Przygotowojumy kluseczki. Jajka i żółtka ucieramy
Blog z ApetytemZupa z fasolką szparagową to pyszna i sycąca propozycja na obiad, idealna na każdą porę roku. To danie nie tylko zachwyca smakiem, ale również jest proste do przygotowania. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 600g zielonej fasolki szparagowej 700g ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1 mała pietruszka 2 ząbki czosnku(...)Przykrywamy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut. 3. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, którą wcześniej musimy zahartować odrobiną zupy. Na końcu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza zupa z fasolką szparagową jest już gotowa. Smacznego Bądź na bieżąco z moimi przepisami , zapraszam na mój Instagram
karolgotujePyszny i pięknie zielony chłodnik z awokado to idealna zupa na upalne dni. Ten przepis nie jest bardzo trwały, bo zupę musicie zjeść tego samego dnia, jednak gwarantuję Wam, że zupa nie ściemnieje. A to duży problem występujący przy innych przepisach z awokado. Chłodnik zrobisz w dosłownie kilka chwil. Wystarczy niedbale pokroić ogórka i awokado, dodać kilka dodatków i wrzucić(...)jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki: – najlepsze przepisy na zupy kremy – chłodnik z ogórka i awokado – chłodnik z pomidorów i arbuza – gazpacho – przepis na ogórki kiszone CHŁODNIK Z OGÓRKA Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji : 2 porcje
nietylkopasta.pl