tymi tradycyjnymi. Są dosyć pracochłonne. Jeżeli macie maszynkę do makaronu, to polecam użyć jej do wałkowania. Znacznie … The post Faworki wegańskie appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaJest prosty do przygotowania, a efekt powinien was zadowolić. Ja pominęłam proces formowania bagietek i moje … The post Pane Stirato Styczniowa Piekarnia 1/2025 appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaFasolka po staropolsku, czyli Jaś na gęsto z miodem i czosnkiem Rozgrzewająca i bardzo pożywna zupa, idealna na chłodne dni. Gdy ostatnio wpadł mi w oko przepis na to danie gdzieś w internecie, od razu przypomniała mi się fasolka na gęsto z dzieciństwa, z dużą ilością majeranku, czosnku i doprawiona miodową nutką, zazwyczaj jadło się ją ze świeżym pieczywem. Uwielbiam(...)minimum, gotujemy przez około 40 minut *** *** Po tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Warzywa dodajemy do zupy i dalej gotujemy na niedużym ogniu *** *** Boczek kroimy na kawałki, a kiełbasę w plasterki *** *** Na patelni podsmażamy boczek na małej mocy palnika, gdy się wytopi dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kiedy
Blog z ApetytemZupa jest pyszna o każdej porze roku ale teraz zimą zupy powinny być pożywne, odżywcze a jak będą smakowite to będzie super. Teraz się śmieje bo zupa oczywiście jest przepyszna i zawsze takie gotuję aby były przepyszne. Dodatki kukurydzy i fasoli sprawiają że zupa jest pożywna i odżywcza. Jest znakomita. Po talerzu pełnym zupy zima nam nie groźna. Zupa drobiowa
Moje Małe Czarowaniemożna maczać w rozpuszczonej czekoladzie, zanurzając je w niej do połowy. Ciasteczka ziarenka kawy to zeszłoroczny numer jeden … The post Ciasteczka ziarenka kawy appeared first on Polska Zupa
Polska Zupajest mąką razową w dodatku orkiszową. A jakby tego było jeszcze mało jest … The post Piernik wegański, bez jajek, mleka i dodatku cukru appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaszczescie te racuchy możecie tez zrobić z jabłkami czy innymi owocami. A jak zrobicie to dajcie znac jak … The post Racuchy ze śliwkami appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaużyć odpowiednich serków. Piec w wysokiej temperaturze i nie przeciągnąć czasu w piekarniku. W wielu przepisach polecany jest serek … The post Sernik baskijski appeared first on Polska Zupa
Polska Zupaprzewodnictwem ZORRY, która organizuje dla nas to wydarzenie. Postanowiłam świętować ten dzień niesamowitym wypiekiem. Idealnie słonecznym , co jest dodatkowym … The post Dyniowe brioche appeared first on Polska Zupa
Polska Zupapozostało mi więc nic innego jak zrobienie jej tak jak mi się wydawało, … The post Tarta z figami, porem i kozim serem appeared first on Polska Zupa
Polska Zupatrzeba obierać, ani wydrążać. Pyszna i aromatyczna, a w towarzystwie mięciutkich i delikatnych kluseczek, to już po prostu jest tak smaczna, że mogłabym ją jeść codziennie. Składniki: Zupa: włoszczyzna: marchew, korzeń pietruszki i selera, kawałek pora, zielenina 1 kg świeżych pomidorów 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru szczypta pieprzu Kluseczki półfrancuskie: 2 jajka(...)Włoszczyznę obieramy i przekładamy do garnka. Dodajemy umyte pomidory, zalewamy całość bulionem *** *** Całość zagotowujemy *** *** Gotujemy na małej mocy palnika, przez około 40 minut – do całkowitej miękkości warzyw *** *** Zupę blendujemy, a następnie przelewamy przez sito do drugiego garnka i przecieramy pozostałe na sitku resztki skórek i pestek. Zupę doprawiamy solą, pieprzem i cukrem *** *** Przygotowojumy kluseczki. Jajka i żółtka ucieramy
Blog z ApetytemZupa z fasolką szparagową to pyszna i sycąca propozycja na obiad, idealna na każdą porę roku. To danie nie tylko zachwyca smakiem, ale również jest proste do przygotowania. Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 600g zielonej fasolki szparagowej 700g ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka 1 mała pietruszka 2 ząbki czosnku(...)Przykrywamy i gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut. 3. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę, którą wcześniej musimy zahartować odrobiną zupy. Na końcu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza zupa z fasolką szparagową jest już gotowa. Smacznego Bądź na bieżąco z moimi przepisami , zapraszam na mój Instagram
karolgotujePyszny i pięknie zielony chłodnik z awokado to idealna zupa na upalne dni. Ten przepis nie jest bardzo trwały, bo zupę musicie zjeść tego samego dnia, jednak gwarantuję Wam, że zupa nie ściemnieje. A to duży problem występujący przy innych przepisach z awokado. Chłodnik zrobisz w dosłownie kilka chwil. Wystarczy niedbale pokroić ogórka i awokado, dodać kilka dodatków i wrzucić(...)jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki: – najlepsze przepisy na zupy kremy – chłodnik z ogórka i awokado – chłodnik z pomidorów i arbuza – gazpacho – przepis na ogórki kiszone CHŁODNIK Z OGÓRKA Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji : 2 porcje
nietylkopasta.plmąki pszennej typ 550 150 g semoliny 250 g mąki … The post Chleb pleciony na bidze i zaparce appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaUlubiona zupa mojego dziecka? Krem z zielonego groszku. Bez dwóch zdań! Po czym sądzę? Po błysku w oku na wieść co na obiad i po ilości, jaką zawsze zjada No ale nie dziwię mu się, bo ta zupa, choć prosta, jest po prosty przepyszna. 1 płat świeżego łososia (filet) 400 g mrożonego groszku 1 cebula 1,2 l bulionu warzywnego(...)Smażymy wszystko razem, często mieszając, przez kilka minut. Następnie wlewamy bulion warzywny. Gotujemy przez około 10 minut. Dodajemy mrożony groszek i gotujemy dalej, aż do miękkości wszystkich składników. Gotową zupę miksujemy na krem za pomocą blendera (część groszku można odłożyć do dekoracji, ale nie jest to konieczne). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą płatków chili. Zupę podajemy z kawałkami
Smaki Na Talerzu