Dziś mam dla Was prawdziwą petardę smaku – zupa krem z pieczonych buraków. To danie, które nie tylko kusi intensywnym kolorowym wydaniem, ale również zachwyca niepowtarzalnym połączeniem smaków. Buraki poddane procesowi pieczenia nabierają głębokiego charakteru, a gdy połączymy je w kremowym zupie, uzyskujemy prawdziwą symfonię smaków i aromatów. Przygotujcie się na kulinarne doznania, które rozgrzeją Wasze podniebienia i dostarczą niezapomnianych chwil(...)Warzywa zalewamy bulionem i całość gotujemy przez 30 minut. Następnie dodajemy buraki i wszystko razem łączymy po czym wlewamy sok z cytryny i gotujemy około 15 minut. Na końcu zupę doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, po czym zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Tak przygotowaną zupę podajemy z kleksem śmietany
Smakowite Daniazawsze znikają w zaskakującym tempie, a robie je zawsze z podwójnej porcji. Przepis pochodzi z książki … The post Jerozolimskie bajgle z sezamem appeared first on Polska Zupa
Polska Zupagoście. Do ciasta można dodać orzechy ziemne solone, albo jeśli nie lubicie połączenia słodkiego ze słonym … The post Ciasteczka z orzechami ziemnymi appeared first on Polska Zupa
Polska Zupamoże nawet pomoże. Smak raczej tradycyjny, ale czasmi warto pozostać przy znanych smakach. 1 kg wołowiny … The post Gulasz wołowy z piekarnika appeared first on Polska Zupa
Polska Zupasprawiają, że stał się nieodłącznym elementem wielu uroczystości i spotkań rodzinnych. W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu tradycyjnemu daniu, zdradzając sekrety doskonałego przygotowania oraz prezentując różnorodne przepisy na zupę bogracz. Gulasz z kociołka: kluczowy składnik bogracza wołowego Gulasz z kociołka stanowi bazę tej wyjątkowej potrawy. Jest to duszone mięso, często wołowe, które nabiera intensywnego smaku pod wpływem długiego gotowania(...)Kluczowym elementem jest odpowiedni wybór mięsa, najlepiej z udźca lub łopatki, które pozwoli uzyskać idealną konsystencję i smak. Zupa gulaszowa z kociołka: wersja bogracza w kubeczku Zupa gulaszowa z kociołka to praktyczna wersja tego tradycyjnego dania, która pozwala cieszyć się jej smakiem w bardziej mobilnej formie. Jest to doskonały wybór na imprezy plenerowe czy wyjazdy na łono natury, gdzie tradycyjny
Ania i Marcin gotująbędzie żółty, będzie ciut inaczej smakował, ale dla mnie to też jest super propozycja. Cebula może być zwykła, cukrowa, … The post Śledzie curry appeared first on Polska Zupa
Polska Zupawałkowania i wycinania ciasteczek. W moim domu nigdy nie jest im dane długo leżakować, ale … The post Pierniczki które nie muszą leżakować appeared first on Polska Zupa
Polska Zupazupa jest pyszna i zdrowa, a ponadto można ją odgrzać nawet po kilku dniach od momentu przygotowania. Dzięki temu, że jej bazą jest czerwona soczewica, zupa jest też mocno sycąca, a dodatek przypraw czyni ją bardzo rozgrzewającym daniem. To dla mnie taka potrawa, która fantastycznie sprawdzi się na jesienną czy zimową kolację. Możesz też zapakować porcję zupy do lanchówki(...)też przepisy: – domowe sushi – szakszuka – falafel – tatar – pomysł na kolację – chlebek bananowy – makaron z kurkami – makaron ze szparagami – kotlety z kalafiora – pad thai – ryż do sushi – muffinki z borówkami ZUPA Z SOCZEWICY I POMIDORÓW Przygotowanie : 45 minut Ilość porcji: 4 Składniki: – 1 mała cebula – 3-5 ząbków czosnku – 1-2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżeczki
nietylkopasta.plwiśniami z całą pewnością znajdzie wielu fanów. Ponieważ niektórzy z was już myślą o świątecznych wypiekach, to … The post Sernik Black Forest appeared first on Polska Zupa
Polska Zupapuree z grochu z cebulą i salsą z kaparów. Potrzebujemy grochu. … The post Pasta z grochu z salsa z cebuli i kaparów appeared first on Polska Zupa
Polska Zupawtedy jest ten moment, kiedy ku radości rodziny trzeba upiec chlebek bananowy. W naszej rodzinie bardzo lubiany przez wszyskich. … The post Chlebek bananowy appeared first on Polska Zupa
Polska ZupaJesień to u mnie czas treściwych, aromatycznych i rozgrzewających zup, którymi polska kuchnia stoi. W czasie niedawnego pobytu we Wrocławiu trafiłam do Baru Wegańskiego, w którym podano mi tak pyszny barszcz ukraiński, że postanowiłam go odtworzyć u siebie. W zupie pływały kawałki brokuła, który zamieniłam na kalafior i pozostałam przy klasyce, czyli ziarnach fasoli zamiast wrocławskiej wersji z fasolką szparagową(...)Zupy nagotowałam wielki gar do odgrzewania przez kolejne dni, które zapowiadają się deszczowo i wietrznie. Składniki : średni burak czerwony 2 małe marchewki 2 małe pietruszki kawałek selera korzeniowego (wielkości marchewki) 3 łyżki suchej fasoli typu Piękny Jaś 3 róże kalafiora lub brokuła, lub kawałek kapusty 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 5 łyżek słodkiej śmietanki 2 łyżki octu jabłkowego
Weekendy w domu i ogrodziewymaga robota, chociaż oczywiscie można go użyć i wtedy to już w ogóle prawie … The post Ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką appeared first on Polska Zupa
Polska Zupa