posiekać i nakładać na przygotowane naleśniki. Formować krokiety, obtaczać w jaju i bułce tartej i smażyć złociście na oleju z obu stron, następnie kroić i podawać do barszczyku lub zup czystych
Tradycyjna KuchniaPyszne, kruche drożdżówki kminkowe- idealne do barszczu lub innych zup. Składniki: 20 dag mąki, 12 dag margaryny, 3 dag drożdży, 4 ½ łyżki mleka, ½ łyżeczki cukru, 1 jajko do smarowania, sól do smaku, 2 dag kminku, papier do formy. Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać. Drożdże utrzeć z cukrem i mlekiem, posolić do smaku. Połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto
Tradycyjna Kuchniajest istotne po ugotowaniu nie odlewamy wody od makaronu do ugotowanego makaronu i wody (po makaronie;)) dodajemy mus truskawkowy w 1/4 szklanki wody rozpuszczamy skrobie/kisiel i wlewamy do naszej zupy ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, żeby zgęstniało dosładzamy STEWIĄ lub fruktozą SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmaku miód do polania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy rozgrzewamy teflonową patelnię (ja użyłam specjalną do naleśników) wylewamy ciasto (na jeden naleśniki niecała chochla od zupy) dość długo smażymy na jednej stronie, góra naleśnika ma całkowicie zakrzepnąć, a boki mają zacząć lekko odchodzić, to znak, że można przewracać naleśnik na drugą stronę mus podgrzewamy i doprawiamy cynamonem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzecieramy ją ręcznikiem papierowym nasączonym w oleju z oliwek (ja użyłam specjalnej patelni do naleśników, więc były wielkości dużego talerza) wylewamy ciasto w ilości około jednej chochli od zupy;) smażymy dość długo na jednej stronie, na małym ogniu, ale szerokim palniku (ponad 5 minut), aż brzegi naleśnika zaczną odchodzić, potem przewracamy na drugą stronę gotowe naleśniki możemy posmarować serkiem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżeczka stewii nadzienie: około 4 pomarańcze + 2 łyżki miodu Sposób przygotowania (2 porcje - 4 naleśniki): Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy smażymy naleśniki (około 0,5 chochli od zupy ciasta na jednego naleśnika), dość długo smażymy jedną stronę na małym ogniu, aż brzegi zaczną odchodzić wtedy przewracamy pomarańcze obieramy i wykrawamy miąższ następnie miąższ i sok, który wyciekł
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpodsumowując, udało się! ;) taki omlecik zaserwowałam sobie na obiad : biało + witaminy ;) Składniki (jeden duży omlet): 2 jajka 1 łyżka otrębów żytnich firmy Kupiec 1 łyżka mleka spora garść mrożonki "Zupa jarzynowa" lub jakaś inna sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Warzywa gotujemy na parze lub bezpośrednio w wodzie, aż będą miękkie czekamy aż wystygną a następnie kroimy większe warzywa
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćskładniki na ciasto miksujemy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelnie (ja użyłam specjalnej do naleśników) przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek, na jeden naleśnik przypada około 1 chochla (do zupy) ciasta smażymy na małym ale szerokim ogniu, aż brzegi zaczną lekko odchodzi wtedy przewracamy na drugą stronę gotowe naleśniki smarujemy serem z jagodami SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćilością wody, cynamonu i miodu, aż zmiękną) gofrownice rozgrzewamy i smarujemy oliwą z oliwek (pierwszy raz użyłam dopiero co zakupionego pędzelka silikonowego, polecam) smażymy gofry (około 1 chochla od zupy na 1 gofra), ja najpierw przez około 3 minuty zostawiłam otwartą gofrownicę i dopiero potem zamknęłam podajemy z ulubionymi dodatkami SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdawno bym go zmieniła;p 7. Danie, które kojarzy Ci się z Twoim rodzinnym domem to… Potrawka z ryżem i kurczakiem, rolady, buraczki (mniam), kluski z serem, placki ziemniaczane, zupa owocowa <3 . . . 8. Jaki jest Twój ulubiony jedzeniowy zapach? dużo ich ale dominuje korzenny, piernikowy zapach, cynamon, mniam ;) 9. Jakiej potrawy/deseru najbardziej nie lubisz jeść? zdecydowanie kaszanka i kiełbasy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJest cieńszy od tradycyjnego makaronu, nie pęka tak łatwo i ma żelową konsystencję. Makaron Skinny Noodles nie posiada smaku dlatego doskonale absorbuje smaki potraw takich jak sosy oraz zupy. Dlatego też zdecydowałam się go połączyć z intensywnym smakowo sosem pomidorowy. Jak moje wrażenia? Faktycznie makaron nie ma żadnego konkretnego smaku, nie przypomina tradycyjnego makaronu, o jego smaku decyduje
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpostaci pozwala na pełne wykorzystanie jego wartościowych składników, z uwagi na lekkostrawność produktu. Produkt posiada orzechowy smak, można go stosować jako dodatek do mleka, soków, jogurtów, płatków śniadaniowych, zup itp. albo jako składnik wypieków (do 20%). Wartość odżywcza (średnio) w 100g: Wartość energetyczna 375 kcal / 1570 kJ białko 37,5g węglowodany 37,5g tłuszcze (kwasy tłuszczowe) 7,5g Moja opinia
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWitajcie. Dziś jeszcze zaległy przepis na zupkę z brokułem dla niemowlaków. Mój synuś już nie jada całkowicie zmiksowanych zup, mięso i łyżkę warzyw miksuję, a resztę rozdrabniam widelcem. Przyzwyczajam go do stałych pokarmów i dobrze mu idzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera
Kuchnia domowa AniKalafiora jadam pod każdą postacią. W zupie, sałatce np takiej , gotowanego, zapiekanego itp. Dzisiaj miałam ochotę na zapiekanego w sosie serowym. Danie bardzo proste do wykonania, ale bardzo smaczne. Składniki: 1 średni kalafior 250 ml śmietany 18% 100 g żółtego sera 1 szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 łyżeczka cukru koperek Wykonanie: Kalafiora podzielić na różyczki . Włożyć do garnka
O kuchni z uczuciemUwaga: W opisie wygląda skomplikowanie, ale zapewniam, że wspaniale się ją przyrządza, szybko, a efekt pod każdym względem wart zachodu! Pozostałe elementy kurczaka można wykorzystać do ugotowania rosołu, czy zupy; nie może się nic zmarnować!; Zamiast gazy można użyć lnianej ściereczki, wówczas roladę można związać jak cukierek na końcach; Roladę przygotowała Jola Smacznego
kgwjanczewo