zupa - 39353 przepisów (strona:2020/2624)

wołowe mielone z cebulką... 204

Składniki: mięso mielone wołowe 70 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 4 sztuki, cukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste uformować

W Mojej Kuchni Lubię
Krem z bobu i zielonego groszku z pumperniklem 201

Pyszny, gęsty, baardzo sycący krem z bobu i zielonego groszku, podany z pokruszonym pumperniklem, listkami mięty i natki pietruszki. Mniam <3 Przepis pochodzi z lipcowego

My Culinary Art
Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi : Konferencja + Warsztaty 202

regionu łódzkiego. Przekonałam się, że region łódzki posiada wiele wspaniałych produktów w tym między innymi karpia z Byliny. Po miłym wstępnie zabraliśmy się za gotowanie. W menu znalazły się zupa chrzanowa / karp z Byliny / deser truskawkowy. Wszystkie dania były pyszne i na pewno przyrządzę je w domu A teraz kilka ważnych informacji na temat Festiwalu Dobrego Smaku: – Temat: Smaki

Moja pasja smaku
Liebster Blog Award 204

Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował. Pytania od Olgi i moje odpowiedzi: Zupa, drugie danie czy deser? Deser, absolutnie. Muffiny czy kapkejki? Kiedyś muffiny, coraz bardziej kapkejki. Widelec czy łyżka? Łyżka. Śniadanie czy kolacja? Kolacja. Pierogi czy tortellini? Pierogi. Wypieki wielkanocne czy bożonarodzeniowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Porzeczka smakuje- produkty firmy SYS 167

obiedzie ;) Poniżej mam dla Was kilka zdjęć dań które przygotowałam . Najbardziej przypadły mi do gustu placki ziemniaczane ze szpinakiem, po prostu "niebo w gębie" ;) Chciałam też Wam wspomnieć o zupie z soczewicy, której zapach przywiedzie do kuchni każdego głodomora ;) A dzięki temu daniu, polubiłam zielony groszek ;) Te i więcej produktów znajdziecie na stronie Firma SYS- Dania Babci Zosi . Można

Czerwona Porzeczka
WEGAŃSKI KRAKÓW: Momo - bar wegetariański 184

interesujący, że po konsumpcji curry Paszko zajął się wyjadaniem dania z cudzego talerza. Świetny dip, i nieco ostry farsz, a przede wszystkim ciekawe doznanie smakowe. Czy się najedliśmy? Tak, zupa i dania były wystarczające. Rozczarowaniem było danie dnia, ale sambar i masala dosa, a przede wszystkim sambar, przykrył niedociągnięcia, więc wyszliśmy zadowoleni i będąc jeszcze kiedyś w Krakowie na pewno

Bananowe Pole
rosół z gęsi 172

Wczoraj mieliśmy okazję brać udział w V Festiwalu Rosołu. Nasz rosół z gęsi zajął III miejsce z czego jesteśmy bardzo zadowoleni dlatego też chcielibyśmy się z

Kuchenne Wariacje
Pasta z indyka z koperkiem i szczypiorkiem 256

lubię marnować jedzenia, dlatego często wykorzystuje mięso z zupy do przygotowania pasy kanapkowej. Można ją przygotować na wiele sposób :) dodając ulubione dodatki. Czasem jest to zwyczajne sprzątanie lodówki Składniki: 20 dag mięsa gotowanego 1/2 pęczka koperku 1/4 pęczku szczypiorku 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz Mięso podsmażyć na patelni z małą ilością oleju, następnie przestudzić. Wszytko

Delicious Titbits
Paczka z Lidla 172

pewien piękny czerwcowy dzień przyszła do mnie paczka z lidla, a w niej wiele przepysznych produktów, które w szczególności polecam. 1. Przepysznę paluszki, które można dodać do zup kremów, sałatek, przekąsek czy również starterów 2. Oliwę z oliwek do pieczenia, smażenia, która jest tak dobra ze zeszła mi w  tygodnie. 3. Piri Piri doskonały dodatek do przeróznych potraw

pichciszto
Musaka 228

Było ostatnio na blogu trochę zup, chłodników, przekąsek. Oczywiście wszystkie pyszne, ale jednak przyszedł czas na konkret. Więc dzisiaj jeden z najsmaczniejszych konkretnych posiłków jakie kiedykolwiek jadłem. Klasyczna kuchnia grecka w moim wydaniu, czyli musaka. Coś na kształt lazanii, tylko bez makaronu i moim zdaniem smaczniejsza. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg mielonego mięsa wołowego, 1 kg ziemniaków, 2 średnich

Wyprawy kulinarne
Krem z pomidorów z prażonym słonecznikiem 160

Dostałam od znajomego ogrodnika 3 skrzynki pięknych malinowych pomidorów.  Jadam je pod różnymi postaciami i jestem ich wieeeelką fanką.  A jak wiadomo pomidory są

Jemy Pijemy
Grzybobranie i lejkowiec dęty :) 220

LEJKOWIEC #Dęty #należące do rodziny pieprznikowatych. Strukturą przypominają namoczone chińskie grzyby Moon.  Ciekawa jestem jak będą smakowały.... Przeczytałam, że można je dusić, suszyć, marynować, dodawać do pierogów , makaronów, zup, jajecznicy a nawet sałatek :) Nie omieszkam pokombinować na tych okazach. Dodatkowo zebraliśmy piękne prawdziwki ( mniam ), maślaki, kanie, opieńki, opieńki miodowe. Zdjęcia to tylko część zbiorów :) Macie jakieś pomysły, sugestie

Jemy Pijemy
Tagliatelle z leśnymi grzybami 236

oliwek z odrobiną masła. Dodać posiekany w plasterki czosnek, następnie pokrojone na duże kawałki grzyby ( można je wcześniej lekko podgotować w osolonej wodzie a wywar zostawić na np. zupę grzybową lub sos grzybowy). Wszystko razem chwilę dusić. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. W tym czasie ugotować makaron tagliatelle około 7-8 minut( al dente) Ugotowane tagliatelle dodać do grzybów. Dodać

Jemy Pijemy
Moja przygoda z MasterChef :) fotorelacja 149

Wypełniłam kilka dokumentów... Oraz zrobiono mi kilka zdjęć ;) Pojawili się też jurorzy i udzielili kilku rad... Mogłabym mieć taki samochodzik. Po kilku godzinach oczekiwania zaprezentowałam moją autorską zupę.  http://myjemypijemy.blogspot.com/2014/03/imbirowo-cytrynowa-zupa-z-grzybami.html Chciałam aby to danie zaskoczyło osoby, które będą jej próbowały. Tak też było ! W końcu nie zawsze jest okazja aby zjeść szmaciaka gałęzistego w azjatyckim wydaniu. Pani producent

Jemy Pijemy
Rosół na niedzielę i nie tylko :) 399

polskich domostw, co niedziela na stole gości ROSÓŁ :) Każdy ma na niego swój przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie. LUBIĘ LUBIĘ LUBIĘ !!! Ja na jego bazie przygotowuję 90%moich zup :) Nie rzadko część jego zostawiam sobie do "podlewania" innych dań... Zwykle gotuję wielki garnek rosołu, tym razem jednak gotowałam go u przyjaciółki, która miała  około 5-6 litrowy. Składniki

Jemy Pijemy