Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuskładniki odżywcze. Dziś podam przepis na typowy chleb jemeński z pastą z kolendry. Chleb jest bardzo aromatyczny i przepyszny. My zajadaliśmy go tylko samego ale może być dodatkiem do zup czy mięs. Polecam gorąco. Jemeński, płaski chleb z pastą z kolendry. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedobra alternatywa dla osób które nie posiadają piekarnika a chciały by upiec „usmażyć” focaccie. Focaccia to rodzaj pieczywa pieczonego we Włoszech, można je podawać jako przekąskę, do sałatek lub zup jednym słowem idealnie zastępuje tradycyjne pieczywo. Do przygotowania focacci czosnkowej będziemy potrzebować: Użyłam patelni o średnicy 28 cm 500 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 250 ml letniej
Uwaga Babcia Piecze ChlebStarannie doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli ktoś ma chęć może dodał łyżeczkę przyprawy curry. Potrawę gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny, aż wszystko zmięknie, a dahl zgęstnieje. Jeśli zupa jest zbyt gęsta można podlać ją bulionem lub gorącą wodą. Zajadamy gorący, posypany wielka ilością świeżej kolendry. Można podać dahl z kleksem gęstego jogurtu i garścią szczypiorku lub natki pietruszki
Naturalna KuchniaSkładniki: szynka wieprzowa 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, cebula 2 sztuki, warzywa mrożone 1 opakowanie/węgierski zestaw, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek, kasza gryczana 2 woreczki, surówka - jaką lubisz, maślanka
W Mojej Kuchni LubięLiście szczawiu zazwyczaj kojarzą się nam z kwaśną zupą. Nie muszą! Można z nim trochę bardziej poszaleć i zamienić je w SZCZAWIOWĄ GRANITĘ! Artykuł SZCZAWIOWA GRANITA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINECzasem tak sobie siedzę z kawą w ręcę i zastanawiam się nad ciekawymi połączeniami smakowymi. Sezon na szparagi w pełni. Tego dnia, wróciłam z koszem zielonych szparagów z targu. Zupa krem, brzmiała jakoś tak banalnie, tarta ze szparagami bardzo mnie pociągała, jednak nie chciało mi się spędzić tego popołudnia na ugniataniu ciasta. Pomyślałam tak sobie, że jeszcze nigdzie nie widziałam
Fill The BowlWitajcie. Mało mnie tu ostatnio, a to ze względu na natłok pracy i... remonty. Nie mam czasu, aby siąść i poszukać jakiegoś nowego przepisu do wypróbowania. Gotuję teraz głównie zupy, bo najszybciej je odgrzać i zjeść :) A po głowie chodzą myśli związane z kolorami mebli, płytek, ścian... Pewnie już w lipcu (!) sytuacja się uspokoi, to i na blogu będzie więcej
Kuchnia domowa Aniłyżeczki, cebula 4 sztuki, fasolka szparagowa 1/2 opakowania/mrożona, włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku łopatkę pokroić na większe kostki, obsypać mąką, przyprawą Harrisa, kucharkiem, czubricą, pieprzem, na gorącym smalcu zrumienić łopatkę, dodać cebulę pokrojoną i podsmażać co jakiś czas
W Mojej Kuchni LubięBulion zagotować, dodać kukurydzę , zagotować.Rzodkiewki zetrzeć na tarce.Zupę Przyprawić posiekaną drobno bez pestek papryczkę chilli ( może być mniej), kolendrą , solą , pieprzem ,kozieradki, imbirem i kolendrą.Chwilę pogotować.Zupę zmiksować.Podawać na gorąco z garstką startej rzodkiewki i kiełków.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiświeżych warzyw. Jadalne są liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoUWAGI: *Dolna część szparaga może być zdrewniała, ja łamię odpowiednio przytrzymując dolną część pędu. Szparag sam złamie się na granicy. Dolną część można wykorzystać do przygotowania wywaru do zupy
Apetyt na Zielonecytryny 1 łyżka miodu sól do smaku Przygotowanie gołąbków z botwinki: Z botwinki odetnij buraczki, a z liści łodygi (łodygi nie będą nam potrzebne, możesz je dodać np. do zupy). Zacznij od przygotowania farszu. Buraczki obierz i pokrój w drobną kostkę. Umieść w misce razem z ryżem (suchym) oraz posiekanymi koperkiem, dymką, czosnkiem i pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem
Chilli Czosnek i Oliwakroimy w kostkę. Polewamy 2 łyżkami oliwy z pomidorów. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/fit/salatka-ciecierzycy-awokado/ BosowKuchni Artykuł Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwoda 1 litr, kminek cały 1,5 łyżki, cukier 1 łyżka, słonina 15 dag/wędzona, kiełbasa śląska 4 sztuki, cebula 1 większa, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka makaron penne ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i odcedzić na durszlaku i przelać zimną wodą kiszoną kapustę zalać wodą, wsypać cukier, kminek
W Mojej Kuchni Lubię