zupa - 39309 przepisów (strona:1964/2621)

KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ 118

umyj.  Możesz je pokroić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Kaszę jaglaną przepłucz na sitku pod zimną wodą i przelej wrzątkiem. Dodaj do zupy, dopraw i gotuj jeszcze około 15-20 minut. Podaj z natką pietruszki. Smacznego

Kukuleczki
Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni 133

smażymy, aż cała woda odparuje. Pieczarki z patelni podajemy na gorąco jako dodatek do dania głównego lub przekąskę. Fanom pieczarek polecam inne przepisy na te popularne grzyby: Kremowa zupa z pieczarek Sałatka ze szpinaku i pieczarek Pasta z jarmużu i pieczarek Bukiet warzyw z patelni

My Chcemy Jeść
Zupa krem szparagowo-kalafiorowa 122

Sezon na szparagi trwa krótko więc korzystajmy z tych pysznych i zdrowych warzyw. Do jedzenia w całości zdecydowanie preferuję te zielone ale jeżeli chodzi o zupy to zdecydowanie białe są moim faworytem. Po okresie zachwytu czystym kremem szparagowym przyszła pora na modyfikacje. Dziś proponuję gęsty, sycący krem na bazie białych szparagów i kalafiora. Uważajcie, żeby nie przesadzić z ilością kalafiora

Milion Smaków
Pieczeń z selera w gruszkowej marynacie 119

Seler. Niewykorzystane dobrodziejstwo. Wyławiany z zupy i czasami zapomniany, a to błąd. Ruszamy z cyklem pomysłów na selera, a dzisiejszy przepis jest jego początkiem. Wyobraźcie sobie dobrze upieczonego selera, pachnącego ziołami, czosnkiem, który posiada słodkość gruszki... niezły pomysł, co? Bez obaw, przepis jest bardzo prosty i tani, chociaż wymaga odrobinę cierpliwości, ale dla pieczonego selera w gruszkowej marynacie, chyba można

Bananowe Pole
Co Lila jadła w środę? 5 147

otworzyć i pochrupać :) Tym razem z gruszką, bakaliami i oczywiście jogurtem naturalnym. Nie robiłaś nigdy granoli?  zajrzyj tutaj  i już więcej nie kupuj gotowca ze sklepu, ok? Zupa Krem z cukinii i brokułów, do tego słonecznik i kiełki. Mnóstwo warzyw w miseczce - marchewka, cebula, pietruszka, seler, cukinia i brokuły. II danie Odkąd zaczęliśmy sami robić placki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Guacamole 115

skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną cebulkę, przyprawy i świeżą kolendrę. Mieszamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/guacamole/ BosowKuchni   Artykuł Guacamole pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szparagi z jajkiem poszetowym i sosem holenderskim 168

uważam to, za powód do szczęścia. To jedno z moich ulubionych warzyw. Nie tylko idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw ale również jako danie główne – od przepysznej zupy szparagowej do sałatki ze szparagów czy prezentowanych dzisiaj szparagów z sosem holenderskim. W sklepach czy na targowiskach mamy do czynienia z trzema rodzajami szparagów. Białymi, zielonymi i fioletowymi. I mimo

Jacob Tastes
Oszczędzanie przez gotowanie- 20 sprawdzonych trików jak zaoszczędzić na jedzeniu 135

piersi z kurczaka są oczywiście wygodne i praktycznie bez tłuszczu, ale są zazwyczaj dużo droższe. Kup całego kurczaka i podziel go własnoręcznie, a kości użyj np. jako bazę do zupy. Dotyczy to również innych rodzajów mięs. 8. Domowy zielnik- zasadź własne zioła. Jest wiele odmian, które można z powodzeniem hodować przez cały rok. 9. Nie bój się sklepowych marek

Tradycyjna Kuchnia
Co Lila jadła w środę? 2 186

Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie.    Śniadanie Jajecznica z kiełkami i chleb żytni ze słonecznikiem. Pokochaliśmy kiełki i co jakiś czas sami wysiewamy. Polecam. II Śniadanie Zupa Aromatyczny krem z brokułów. Miseczka pełna warzyw - ulubiona zupka ostatnio to taka  bzium bzium czyli krem :) Lilcia zażyczyła sobie pestki z dyni więc każdemu wsypała do miseczki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 4 137

Ilość zjedzonych miseczek? 2, a do tego duuuuuża dokładka owocków. II Śniadanie Garść suszonych owoców i jabłko. Lilcia po tych dwóch miseczkach owsianki nie miała ochoty na dużą przekąskę. Zupa Barszcz czerwony, 2 miseczki to standard. II Danie Mix sałat z sosem (olej lniany, sok z cytryny, odrobina miodu i zioła), jajko i kasza kuskus. Lekkie i pyszne danie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Rosół drobiowy - ozonowanie żywności 200

Rosół to jedna z moich ulubionych zup, bo jej przygotowanie nie jest skomplikowane – wrzucamy wszystko do jednego garnka, gotujemy kilka godzin, na koniec doprawiamy. Tyle. Ale dobry rosół to w dużej mierze zasługa dobrego mięsa i dobrych warzyw. Dzisiaj przygotowałam rosół z wody, warzyw i korpusu z kurczaka, które najpierw poddałam ozonowaniu. Pod przepisem kilka ważnych informacji

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Chłodnik z kiszonych ogórków 184

Pożywny, przepyszny, lekko kwaśny chłodnik z dodatkiem ogórków kiszonych. Mniam <3 Przepis znalazłam na blogu Kulinarny Karnet Christophera . Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 4

My Culinary Art
Rzodkiewki na maśle, na ciepło 134

inne, ale pozostają rzodkiewkami – spróbujcie ich koniecznie, na przykład w takim wydaniu, z grzanką i jajkiem – na śniadanie lub lunch. Jajka robiłam dokładnie tak samo jak jajka do zupy ramen – przypominają konsystencją te ugotowane w koszulkach, ale są dużo szybsze i mniej wymagające do zrobienia. Przy okazji – nic w garnku się nie rozpływa i nic nie ginie – ile jajka włożyliśmy

Karo in the Kitchen
40 przepisów z nowalijkami 186

pietruszki Koktajl bananowo - pomarańczowy z zielonym jęczmieniem i natką z pietruszki Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni

Moja smaczna kuchnia
Szybki sposób na chrupiące, blanszowane szparagi 180

długości. To w zupełności wystarczy. UWAGA ! ! ! Nie wyrzucaj odłamanych końcówek, można z nich zrobić doskonały i bardzo zdrowy wywar. Może być bazą do kremu ze szparagów lub innej zupy. Białe szparagi niestety trzeba obrać całe i odciąć końce. W garnku nastawiam sporą ilość wody. Solę ją delikatnie morską solą. Szparagi białe wrzucam do wrzątku na maksymalnie 3 minuty a szparagi

Jemy Pijemy