możliwości aby się przemieszczał. Intuicyjna obsługa, eleganckie chromowane wykończenia. W instrukcji możemy znaleźć zarówno informacje typowo techniczne, ale także kilkanaście przepisów na pyszne soki, na koktajle i zupy przygotowane przy pomocy opcji blendera, więc brak pomysłów nabywcy nie będzie groził. 3 w 1 Ultimate Juicer firmy Russell Hobbs dopiero wchodzi na Polski rynek i tu cena jest
Blondynka GotujeTradycyjny wielkanocny żurek w moim rodzinnym domu zawsze gotowany jest na wędzonych żeberkach. Uwielbiam ten zapach i smak. Jest wyjątkowy tylko podczas świątecznego obiadu. Składniki kawałek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyjaglankę lub gryczankę na słodko, bo mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część) do zabielania zup, robienia lodów czy do domowego sosu satay. Najczęściej robi się je z wiórek kokosowych i taka też jest moja propozycja – jest to najtańsza i najwygodniejsza opcja. Wiórki kokosowe możemy
BlendmanBurak to wdzięczne i zdrowe warzywo, a po upieczeniu staje się słodki i aromatyczny. Wystarczy odrobina wyobraźni by wyczarować z niego pyszną zupę , dip czy sałatkę. Idealnie komponuje się z kaczką i delikatnym musem z awokado. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 pierś kaczki 1 duży burak 2 szalotki 2 ząbki czosnku szczypta tymianku szczypta rozmarynu
Smakowity Blog Kulinarnyjaglankę lub gryczankę na słodko, bo mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część) do zabielania zup, robienia lodów czy do domowego sosu satay. Najczęściej robi się je z wiórek kokosowych i taka też jest moja propozycja – jest to najtańsza i najwygodniejsza opcja. Wiórki kokosowe możemy
Blendmanbloga chcę się z Wami podzielić. Śmietana bez laktozy , soi, dziwnych zagęstników… sama natura. Wybitnie prosta w przygotowaniu, o ciekawym smaku. Ja przygotowałem ją specjalnie jako dodatek do zupy orzechowej, ale mam zamiar ją zużyć również do sosu tatarskiego oraz do mizerii, która będzie świetną towarzyszką dla kotletów sojowych (kotlety sojowe nie należą do najzdrowszych, zwłaszcza jeśli smażymy
Blendmanciasto na piernik, gotowe spody do pizzy, desery, ciasta gotowe do zapieczenia i tak dalej i tak dalej. Kiedyś z gotowców w mojej pamięci utkwiło ciasto francuskie, jakieś amerykańskie zupy w puszkach i słoiczki Gerber dla maluchów. Tak mega fabryki produkujące soki, obiadki i deserki dla dzieci od 3 go miesiąca życia, a teraz? Teraz praktycznie jakby się uparł
Blondynka GotujePapryka zmniejsza apetyt, przyspiesza spalanie tłuszczu, odmładza i poprawia nastrój. To warzywo uniewersalne, a lista potraw jakie przygotujesz z jej udziałem jest imponująca. Paprykę możesz wykorzystać do przygotowanie zup, sosów, past, dipów, do dań z makaronem, ryżem. Króluje w kuchni śródziemnomorskiej - we Włoszech - jako antipastti, w Hiszpani - słynne tapas. Papryka będzie zdrowsza, bo lekkostrawna, gdy pozbawimy ją skórki. Wystarczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyczuwalna brzoskwinia i delikatne nuty przypraw, dzięki częściowemu fermentowaniu w dębowych beczkach. Lekko kwasowe, dobrze komponuje się z przystawkami, czy lekkimi daniami. Odpowiednie na niezobowiązującą kolację. Odpowiednie do przystawek, zupy cebulowej, grillowanych ryb i delikatnych mięs. Ironstone Reserva Chardonnay (83,0 zł) Klasyczne kalifornijskie białe wytrawne chardonnay, o jasno słomianym kolorze. Tym razem, wino w wersji beczkowanej, co dodaje
królestwo garówSkładniki: miód wielokwiatowy 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok z cytryny 2 łyżki, rozmaryn suszony 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, przyprawa do kurczaka 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, udka kurczaka całe 4 duże, woda 1/2 szklanki wszystkie składniki oprócz wody dokładnie wymieszać i natrzeć dokładnie uda kurczaka, schować do lodówki na całą
W Mojej Kuchni Lubiębłonnika, witamin i minerałów. Aby lepiej były trawione należy używać przypraw ułatwiających ten proces. No to "bierzmy tego byka za rogi" i do dzieła! :) P. S.Tymczasem zapraszam na Maćka zupę z soczewicy
zadanie-gotowaniedzisiaj. Przygotowałam risotto z ciecierzycą oraz grzybami - pieczarkami i suszonymi borowikami. Dodałam łyżkę hummusu, przez co danie zyskało aksamitną konsystencję. Całkiem fajna potrawa mi wyszła, polecam :) P.S. Kolor Twojej zupy z czarnej fasoli mnie nie przestraszył, raczej zadziwił :) Składniki: 3/4 szkl. ryżu Arborio 100 g ugotowanej ciecierzycy 100 g pieczarek suszone borowiki (kilka sztuk) bulion 1 łyżka hummusu cebula papryka
zadanie-gotowaniezaraz za nim muffinki z soczewicą . Chociaż nie próbowałam żadnej potrawy Maćka, a każda na pewno byłaby tego warta, to w pierwszej kolejności skusiłabym się na jego tajską zupę . Dzisiaj zaś przygotowałam pierogi z zieloną soczewicą i bryndzą. Polecam, bo są naprawdę smaczne :) To moje ostatnie danie z warzyw strączkowych. Z niecierpliwością czekam na hasło następnego tygodnia ! Ciasto
zadanie-gotowaniemarca, także to ostatni moment, aby owoce cytrusowe były hasłem w naszej zabawie kulinarnej. A co z nich przyrządzić? Tu jak zwykle obowiązuje pełna dowolność, nie stawiajmy sobie granic :) Zupy, dania główne, desery (moje ulubione ;)), sałatki czy napoje? Ależ proszę! To do dzieła
zadanie-gotowanie