środku i co potem zjadamy. Przykładem jest domowa przyprawa warzywna , coś w rodzaju powszechnie używanej wegety, a domowa i bez żadnych dziwnych dodatków. Z czystym sumieniem można doprawiać nią zupy czy sosy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazębami i pozostawia w ustach delikatny orzechowo-kukurydziany posmak. Sam w sobie gotowany amarantus mnie nie przekonuje. Co innego, gdy połączymy go z innymi składnikami. Polecałam Wam już pyszną zupę dyniową z jego dodatkiem ( TUTAJ ), a teraz prezentuję bardzo zdrowe placki. Składniki (na 6 sztuk): - 2 szklanki ugotowanego amarantusa z 1 łyżeczką soli himalajskiej - 1/2 szklanki pokrojonego pora
Smakuje zdrowoSernik zniknął błyskawicznie, a że moje Miśki przyzwyczajone, że w domu zawsze jest coś słodkiego wykombinowałam ciasto, a jakże z tego co miałam skitrane w lodówce. Pamiętacie, do zupy Harira użyłam ciecierzycy z puszki, więc takiego cuda, jak woda po niej przecież się nie wylewa, a do pączków stylu azjatyckim otworzyłam słoik z brzoskwiniami i połowa została
greenscarfodnawialnej energii geotermalnej. Atlantyckie Kombu jest podobne do Japońskiego Kombu. Znane jest również jako Oarweed, plątanina wodorostów morskich. W Islandii nazywane jest hrossaþari. Kombu wykorzystuje się jako przyprawę do zup, gulaszu, sosów czy dań z warzyw
Mama Gotujepodwójna, parmezan starty 20 dag MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, rozmaryn suszony 3 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, curry 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki ząbki czosnku 1 główka ziemniaki w mundurkach podgotować z 7 minut, wystudzone obrać i pokroić w grubsze plastry, przygotować marynatę z olejem rzepakowym
W Mojej Kuchni Lubięczyli, Jesienny plomien – Kremowa zupa dyniowa (versja ostra) PL Skladniki: 1. 1 dynia Hokkaido ok 1kg 2. 2 szalotki cebulki 3. 2 zabki czosnku 4. ½ paryczki chili 5. 4 cm korzenia imbiru
Lajtkraft food intoleranceczyli Krem z Porów Uwielbiamy kremy, miękkie puszyste zupy kremy, na każdy zły humor czy niepogodę... O ile robiłam już kremów wiele, z porem był to pierwszy raz. Odkryłam już czas temu, Jadłonomię. Nie jestem weganką czy wegetarianką, jednak, specyfika mojej diety pozwala na czerpanie wielu pomysłów z tej książki. Uwielbiam ją za prostotę, ale też możliwość odkrywania nowych
Lajtkraft food intolerancejaglana. Ugotuj jej więcej, nigdy się nie zmarnuje. Raz dodasz ją do sałatki, raz zjesz na ciepło z cynamonem i brązowych cukrem trzcinowym , następnym razem zmiksujesz ją z ulubioną zupą, na krem. Dziś zrobimy bardzo dobrą sałatkę, szybką- pod warunkiem , że już macie kaszę jaglaną ugotowaną na sypko. Zacznijcie dzień właśnie od tego. Składniki szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, na sypko
Z Kuchni Do Kuchnisosem pomidorowym. Do przygotowania gołąbków wykorzystałam koncentrat pomidorowy, który otrzymałam do testowania od firmy ROLESKI . Koncentrat pomidorowy to składnik niezbędny w każdej kuchni. Jest głównie używany jako dodatek do zup, sosów, czy dań głównych. Koncentrat jest przygotowywany z najwyższej jakości, świeżych pomidorów. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów ROLESKI. Firma oferuje cały wachlarz wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia KasiAkurat teraz jest tak, że mam ochotę przede wszystkim na warzywa. Pogoda się zmieniła, mróz zelżał, widać organizm potrzebuje przede wszystkim dużej dawki witamin. Dlatego w mojej kuchni królują zupy i sałatki:) Tym razem chciałam pokazać tę apetyczną sałatkę, utrzymaną w kolorach biało-zielono-czarnych. Fajnie dobrane składniki tworzą niezwykle apetyczną, wyrazistą w smaku kompozycję, sos czosnkowy dopełnia całości. Pamiętając
6niebodużo marchewki, został jakiś sos, krem itd. Składniki: Przygotowany spód to quiche ( przepis tu ) 300 g ugotowanej brukselki (teoretycznie, bo Misiek wyżarł) ugotowana 1- 2 marchewki (gotowałam, przygotowując zupę) 100 g kremu marchewkowego (użyłam do faszerowania rurek, przepis tu, ale można pominąć w tym przepisie) 300-350 ml wegańskiego jogurtu naturalnego (mam zawsze w lodówce, przepis tu ) 50 g mąki
greenscarfjedzenie po kilku godzinach od przygotowania bez możliwości włożenia go do lodówki lub podgrzania staje się nijakie. Znacznie bardziej wolę wyskoczyć gdzieś w trakcie przerwy i wszamać jakąś ciepłą zupę lub sałatkę. Wyjątkową sytuacją jest za to sushi. Najlepsze jest oczywiście świeże, ale gdy zabieram się za jego przygotowanie, to robię go w takich ilościach, że wystarcza mi na dwudniowe
Food Squarelistek laurowy. Czekamy do zagotowania się wody i zmniejszamy ogień. Gotujemy wywar 60 minut na małym ogniu. W tym czasie podsmażamy wędzonkę i pokrojone w plasterki chorizo. Wrzucamy do zupy po ugotowaniu się wywaru. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do cebuli i podsmażamy. Wrzucamy
KuchcikoweLoveDzisiaj mam propozycję pysznej owsianki ale na mleku sojowym, przepis przede wszystkim dla tych którzy mają nietolerancję laktozy a lubią zupy mleczne :) Owsiankę podałam z suszonymi wiśniami, malinami i przepysznymi Malinami w syropie od firmy Eterno . Zapraszam :) Składniki : 500 ml mleka sojowego około 12/13 łyżek drobnych błyskawicznych płatków owsianych 2 łyżeczki cukru do smaku suszone owoce ( wiśnie, maliny, żurawina ) Maliny
Sama słodycz i szczypta chiliotrzymaniu planu lekcji, postanowiłam sobie, że moje wtorkowe obiady, będą w postaci kremów, zup czy chłodników. Składa się na to kilka powodów- jeden najważniejszy: zostaję w szkole dłużej niż zwykle, co skutkuje późniejszą godziną jedzenia obiadu. Dlatego też zależy mi, aby był on lekki. Krem dyniowy- dlaczego mnie to nie dziwi? Sezon na słynne jesienne warzywo, już od dłuższego czasu
healthy dreams