sklepach – i całe szczęście. Jest bardzo smaczna – delikatna, a kupowana w całości dodatkowo robi wrażenie wyglądem. Bardzo popularna ryba we Włoszech, często pieczona, dodawana do makaronu i zup rybnych. Tutaj w odsłonie cytrynowej marynaty. Składniki: 2 kurki czerwone (w całości, albo już przygotowane – bez głowy i wypatroszone) 2 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 2 gałązki rozmarynu
Pociąg Do Kuchniniec na chwila wciepcie tam tyż pokr ō ny 39 boryj. Ze brokuła poobcinejcie te różyczki- ta reszta łodygi sie na drugi dziyń mogecie wciepn ō ńć do jaki zupy. Śmiyt ō nki ubijcie, dociepcie d ō ni jajca, trocha soli, pieprzu i gałki muszkatołowyj i wymiksujcie. Jak już spodek baje 40 podpiecz ō ny, poukłołdejcie na nim te brokułowe
Chop w kuchniskrojony, nierówny. Wtedy wiem, że jem domowej roboty, najlepszy z najlepszych, makaron. Ja uwielbiam go z gorącym, domowym rosołem lub gotowany na mleku. Moja babcia często mnie rozpieszczała taką zupą a jej pyszny makaron nie miał sobie równych ;) Do zrobienia makaronu użyłam mąki pszennej luksusowej Młynomag typ 550 . Polecam Wam tę mąkę ponieważ jest bardzo delikatna, najlepsza jaką
Smakołyki Asirozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się lekko rumiane. Podawać z ulubionymi surówkami i ewentualnie z sosami - na ciepło lub na zimno. Jeśli lubicie fasolę, to spróbujcie też zupę krem z białej fasoli
Codzienna kuchnia niecodziennaczasami ale tej trójwymiarowości nie ogarniam jeszcze. My, Polacy, łapiemy na potęgę to, co zawitało do nas z zachodu. Tak też zapewne było z kostkami rosołowymi . No bo jak zupa, pieczeń, sos nie jest "dosmaczony", to dorzućmy kostkę, lub tą przyprawę w proszku albo i w płynie. Na pewno będzie smaczniej bo przecież ktoś to wymyślił aby w życiu było
Right Behind The Kitchendania wegetariańskie i wegańskie. Najbardziej cieszę się, kiedy danie jest zaskakujące pomimo użycia składników, które znamy od dawna. Na przykład taki kalafior. Większość z nas zna zupę kalafiorową i kalafiora z wody z bułką tartą. Mnie jednak zaskoczył w innych odsłonach. Jakiś czas temu zamieściłam przepis na curry z kalafiora. Tym razem kuskus z kalafiora, który
Simple Dishposiada wyrafinowany smak i jest dzięki temu idealną przyprawą do wielu potraw i innych sosów (jak wyżej wspomniany sos BBQ ). Jest doskonałym dodatkiem nie tylko do mięs , ryb, warzyw, zup, ale także klasycznych koktaili alkoholowych jak np. Bloody Mary czy meksykański piwny koktail zwany M ichelada. Przepis, który zamieszczam poniżej zawiera wszystkie oryginalne składniki. Włącznie z anchois. Weganie mogą wykorzytać
Jem więc Jestemcałkiem tak to leciało, nie oglądam dokładnie reklam ;) na tyle tylko, żeby czasem zaczerpnąć stamtąd inspirację do przygotowania nowego dania. Dziś proponuję więc bielusieńki krem, łagodny i aksamitny, pyszny. Zupa podana z chrupiącym, pikantnym chorizo i natką pietruszki wygląda bardzo apetycznie, doskonale syci i grzeje. składniki: duży seler 2-3 ziemniaki 1/2 kalafiora cebula 100 g kremowego serka topionego
6niebozdrowo! Guten Apetit! Konwalie w kuchni Kuchennymi drzwiami Kuchnia Gucia Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Moje male czarowanie nie-ład mAlutki Notatki kulinarne Ogrody Babilonu Para w kuchni Polska zupa Smakowity chleb Stare Gary W poszukiwaniu SlowLife Zacisze kuchenne
Stare GarySkładniki: 8 skrzydełek z kurczaka 1 jajko mąka mleko sól ostra papryka chilli pieprz cayenne olej do smażenia Skrzydełka myjemy, lotki odcinamy (nie będą potrzebne, można zamrozić, użyć do zupy), pozostałą część kroimy na dwie części. Skrzydełka dość obficie obsypujemy ostrą papryką i solą, jak ktoś lubi ostrzejsze można dodać pieprz cayenne. Odstawiamy na godzinę do lodówki aby skrzydełka nabrały
Pelusiowa Kuchniadomowych wypieków. Na śniadaniach dzień się jednak nie kończy, w związku z czym autorka po kolei opisuje poszczególne posiłki - obiady, kolacje. Równocześnie przedstawia inspirujące przepisy na dania główne, zupy czy lekkie kolacje. Uwielbiam zakończenia książek Pani Makarowskiej. Jeśli czytacie jej książki bądź zapoznaliście się ze wcześniejszymi recenzjami, które opublikowałam już na blogu to pewnie wiecie
Zdrowie na języku :Pślimaczki z dodatkiem zielonej cebulki można jeść z sosem sojowym (będzie bardziej azjatycko) albo z sosem czosnkowym (bardziej swojsko). Ja zupełnie przypadkiem potraktowałam je (zamiast grzanek) jako dodatek do zupy kremu. Jej też zrobiłam zdjęcia i pewnie niebawem pojawią się na blogu :) fot. Arkadiusz Kornacki Składniki: 1 szklanka mąki ½ szklanki gorącej wody 1 pęczek zielonej cebulki
bistro mamakurczak ugotowany 1 średni, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew
W Mojej Kuchni Lubię