zupa - 39749 przepisów (strona:1977/2650)

"Zielone koktajle" - recenzja 190

się na następujące rodzaje koktajli: koktajle na śniadanie koktajle odchudzające koktajle nie tylko dla sportowców koktajle oczyszczające koktajle pobudzające koktajle sezonowe koktajle odmładzające koktajle z chwastami i kwiatami koktajle zupy kremy koktajle deserowe koktajle orzeźwiające i lody Przepisy są bardzo różnorodne, bo w koktajlach znajdziemy kaszę jaglaną, komosę ryżową, quinoa, płatki gryczane, żytnie, jęczmienne, cynamon, miód, mleko migdałowe,zioła miętę

kruche babeczki
Najlepszy sos pomidorowy do pizzy 515

użyciem dokładnie w takiej kolejności, jak podałam w przepisie (zeszklony czosnek, chilli, sos, zioła). Do czego używać? Sos pomidorowy możesz wykorzystać nie tylko do pizzy. Będzie świetną bazą do zupy pomidorowej, jajecznicy z pomidorami, makaronu, zapiekanek, lasagne i wszędzie tam, gdzie jest potrzebny smak prawdziwego pomidora. Sosu z pomidorów z działki, wygrzanych w słońcu, smacznych i zdrowych nie zastąpi żaden

Ale Proste
NIEMIECKI KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW 257

Podczas gdy Włosi jedzą niemal wyłącznie szparagi zielone, nasi zachodni... Artykuł NIEMIECKI KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
KREM Z GROSZKU Z RZODKIEWKĄ 164

Zieleń, róż i biel tworzą piękną kompozycję kolorystyczną, zaś groszek... Artykuł KREM Z GROSZKU Z RZODKIEWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Beza pavlova z bitą śmietaną i truskawkami 150

minutę. Piana powinna być bardzo sztywna i lśniąca. Na blasze piekarnika ułożyć papier do pieczenia. Odrysować na nim koło o średnicy ok 20 cm - ja odrysowałam głęboki talerz na zupę. Wyłożyć na środek koła pianę - powinna być naprawdę sztywna - rozprowadzić ją po brzegi odrysowanego koła. Podnieść nieco krawędzie bezy zostawiając na środku wgłębienie - będzie idealne do wypełnienia śmietaną i truskawkami

Kulinarne Inspiracje
Pieczone pomidory z musztardą francuską w czerwonym winie 232

najlepsze, bo zupełnie inaczej smakują :) Uwielbiam piec pomidory, bo robi się to szybko, a danie jest bardzo podzielne, do tego pieczone pomidory są idealną bazą pod sosy, czy zupy. Kolejna patera pomidorów upieczona, A jest już pomysł na następną, ciekawa jestem jak u Was? :) U mnie bardzo wiosennie <3 Ściskam! Składniki: (na 12 porcji) 15 łyżeczek musztardy francuskiej

KreatywnePiny
Pasta z jajek i awokado 205

solą i pieprzem. Dodajemy kolendrę i bazylię. Mieszamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajek-awokado/ BosowKuchni     Artykuł Pasta z jajek i awokado pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Produkty dodające energii 181

Fasola to kolejny bogaty w białko produkt. Spożywanie tej rośliny strączkowej sprawia, ze czujemy się syci. Zawarte w niej wartości odżywcze wpływają na nasz układ trawienny. Dlatego czasem tradycyjna zupa fasolowa to lepsze rozwiązanie niż niskokaloryczna sałatka. Zielona herbata Tak samo, jak w przypadku czystej wody, tak samo zielona herbata to napój, który pobudza i nawadnia nas od środka. Działa

Codogara
Zupa z młodej kapusty 136

Okoliczne targi i markety obfitują w główki młodej kapusty więc pora zjeść coś dobrego – u nas zupka z młodej kapusty oczywiście w

Kuchenne Wariacje
Kiełbasa zasmażana z cebulą i ajvarem 326

podzielić się z Wami moją opinią.  Jeśli chodzi o ajvar łagodny, testowanie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Pasta jest delikatna, smaki cudownie się przenikają. Doskonale nadaje się do wzbogacenia zup i sosów, a łyżeczka czy dwie dodane go mięsa na kotlety mielone sprawia, że gotowe kotleciki są soczyste i pełne smaku.  Ajvar pikantny to zdecydowanie nasz faworyt. Dodawaliśmy

W poszukiwaniu inspiracji
Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką 164

pieczenia chlebek obracamy, aby obie strony się zrumieniły. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/prosty-chleb-pszenny-chrupiaca-skorka/ BosowKuchni   Artykuł Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Just Nicole: La Veganista. Superfood. RECENZJA + KONKURS 203

Trzeci rozdział – lunch w pracy – to zbiór inspiracji, które możesz zabrać ze sobą na wynos – od sałatki ze szparagów i zielonego groszku poprzez zupę fasolową aż do pełnoziarnistej tortilli. Jedzenie dające szczęście – już sama nazwa czwartego rozdziału, wywołuje wielki uśmiech na buzi. To podróż przez wszystkie pory roku. Moją uwagę zwróciły placki z kalarepy i marchewki

Moja pasja smaku
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.05.2016 r. 160

być na bieżąco z wpisami. Zapraszamy :) Kotlety jajeczne Odwrócone ciasto z jabłkami Bagietki z rwaną łopatką Chłodnik szparagowy Kuskus z warzywami Pomysł na okrycie nieciekawej doniczki Lemoniada pomarańczowa Zupa gulaszowa ze śmietanką Surówka z młodej kapusty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Surówka z młodej kapusty z maślanką 203

Młoda kapusta, zdrowa, pyszna i smakowita, warto ją jeść na surowo czy kiszoną a takę w zupach, pomaga w trawieniu i ma mnóstwo witamin. Tym razem poszatkowałam szybko kapustę, dodałam marchew i pzryprawy i powstała pyszna surówka. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Surówka z młodej kapusty z maślanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
szybkowar-warzywny gulasz na obiad... 198

czosnek 1 główka, cebula 3 sztuki, marchew 1/2 kg, pieczarki 1/2 kg, papryka 3 sztuki, pomidory 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 2 szklanki w garnku szybkowara zeszklić cebule pokrojone i czosnek, talarki cukini z pieczarkami na gorącym oleju z 4 minuty

W Mojej Kuchni Lubię