banan i jabłko. Blendujemy na gładką masę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/pudding-jaglany-jagodami/ BosowKuchni Artykuł Pudding jaglany z jagodami, bananem i jabłkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzimę słoiczek pomidorów będzie w sam raz do zupy, sosów czy sałatki. Użyłam swoich pomidorów i własnej wyhodowanej bazylii :) Składniki: 1 kg pomidorów twardych i mięsistych (u mnie lima) 2 gałązki bazylii 1 mała cebulka (opcjonalnie) sól - ok 1/2 łyżki Sposób wykonania: 1. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy z skórki. Obrane pomidory kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy soli
Kuchnia domowa Anirobi się bardzo łatwo i szybko. Można sobie poeksperymentować z proporcjami składników tak, aby smak jak najbardziej pasował naszemu gustowi. To zresztą ogólna rada przy robieniu wszelkich sosów i zup - próbować co chwila i dodawać po trochu przyprawy. Gorzej z odejmowaniem, dlatego pilnujmy się, żeby nie sypnąć czegoś zbyt entuzjastycznie. Sos śliwkowy jest bardzo smaczny i wielofunkcyjny. Można przygotować
zadanie-gotowaniekubków/szklanek. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/lemon-curd-nasionami-chia/ BosowKuchni Artykuł Lemon Curd z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujedzenia. W tym wydaniu nie są one tak bardzo wyczuwalne, dlatego nawet nie zauważycie kiedy wszystko zjecie (wiem to bo przetestowałam na moim młodszym bracie, który potrafi wyłowić z zupy czy z sałatki każdy kawałeczek cebuli czy szczypiorku, to danie zjadł całe co do ostatniego ziarnka ryżu ;) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaJeśli tak jak i ja lubicie zupę ogórkową, to pójdźcie na łatwiznę i przygotujcie sobie wcześniej warzywa. Wystarczy je zetrzeć na tarce i poddać procesowi kiszenia, zupełnie jak na zwykłe kiszone ogórki. Składniki: 2 kg ogórków koper (łodygi i baldachy) chrzan czosnek Zalewa: 1l wody 4 dkg soli Sposób przygotowania: Ogórki dokładnie myjemy, odcinamy końcówki (niekoniecznie) i ścieramy
Kuchnia w czekoladziejabłka. Przykrywamy drugim płatem rozwałkowanego ciasta. Pieczemy do zezłocenia góry. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/klasyczna-szarlotka-polkruchym-spodzie/ BosowKuchni Artykuł Klasyczna szarlotka na półkruchym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuGrzanki są idealnym dodatkiem do zup kremów i sałatek. Czosnkowe grzanki z oregano nadadzą im oryginalnego smaku i aromatu. Składniki: kilka kromek pieczywa (chleba lub bułek) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku pół łyżeczki oregano Wykonanie: Pieczywo kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Ilość grzanek powinna być taka, aby na patelni leżały jedną warstwą. Oliwę mieszamy
Smak mojego domuhasło "wiem co jem" też ma ogromne znaczenie. W wyniku tego całego procesu codziennego gotowania musicie, po portu musicie przygotować choć raz w życiu te bardzo prostą bazę do zup i sosów. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 100 g pora 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek 1 liść laurowy 6 gałązek
MamaOskarkabazylią. Odstawiamy do lodówki na 1-2 h. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/baklazany-sosie-pomidorowo-czosnkowym/ BosowKuchni Artykuł Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudłużej, bez przykrycia, do momentu uzyskania odpowiedniej gęstości. Przelewam do wyparzonych, gorących słoików, szczelnie zakręcam i odwracam do góry dnem. Nie zagotowuję słoików. Takie przetwory idealne są do zupy pomidorowej czy jako sos do spaghetti, gołąbków lub lasagne. SMACZNEGO
Wielopokoleniowokażdego słoika wsyp po jednej płaskiej łyżeczce soli. Słoiki szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez 15- 20 minut. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu. Przed dodaniem pomidorów np. do zupy czy sosu wystarczy je dokładnie zmiksować np. za pomocą miksera na jednolitą papkę. Gotowe. J eśli chcesz, możesz wszystkie obrane ze skórki pomidory zmiksować, osolić, napełnić nimi słoiki
Przepisy i porady kulinarnesurowe, a grzyby będą wystarczająco miękkie. Uwagi: Ja jadam grzyby w taki sposób, bo bardzo lubię ich smak, jednak wiele osób woli bardziej płynną formę z dodatkiem śmietanki do zup i sosów. Możecie spróbować obu sposobów i sami zdecydować, jak Wam bardziej smakuje
Passions hobbies lifemalutkie różyczki. Podajemy polaną sosem jogurtowym 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-pora-ogorka-kalafiora-sosem-jogurtowym/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku