Amarantus – czy warto włączyć go do diety? 190dobrą stronę. Ja osobiście jestem zakochany w mące z amarantusa. Świetnie rozrabia się ją z wodą, a z jej pomocą możemy wyczarować bardzo smaczne paciaje lub zagęścić sosy i zupy. Amarantus ekspandowany (popping) natomiast świetnie sprawdzi się na śniadanie w towarzystwie roślinnego mleka lub jako dodatek do deserów. Podsumowanie Amarantus , jak widać po wpisie, jest niesłychanie zdrowy i wartościowy
Blendman
Sałatka z brokuła, ogórków, jajek, pomidora z filetem z kurczaka 326mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/salatka-brokula-ogorkow-jajek-pomidora/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Sałatka z brokuła, ogórków, jajek, pomidora z filetem z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Czy naprawdę wiesz jak przygotowywać bakłażana? 204następnie użyć do np. sałatki 8. Bakłażan w gulaszu/w leczo Nic bardziej nie lubię w lecie, jak obfity, wieloskładnikowy gulasz warzywny / leczo. Bakłażan jest doskonałym składnikiem do tego rodzaju zup, bo mimo że się zmiękcza, to nie rozpadnie się po ugotowaniu. (przepis tutaj
Tradycyjna Kuchnia
Jajka, ziemniaki, szpinak i kozi ser – zapiekane w pikantnym pomidorowo-paprykowym sosie 259ostry, z każdym smakiem mocno wyczuwalnym i odróżnialnym. Syte, lekkie i wytrawne danie na obiad czy ciepłą kolację. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę – drobniej niż do zupy. Szpinak zostawiamy w całości – jeśli to starsze listki, można je ewentualnie porwać na pół. Cebule i czosnek z grubsza siekamy. W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy na rozgrzany cebulę i smażymy
Karo in the Kitchen
Placuszki serowe z sosem z owoców 196stron. Podajemy z sosem owocowym lub konfiturą. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placuszki-serowe-sosem-owocow/ BosowKuchni Artykuł Placuszki serowe z sosem z owoców pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami 206budyń na wystudzone ciasto. Dekorujemy owocami sezonowymi. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/tarta-kruchym-ciescie-budyniem-owocami/ BosowKuchni Artykuł Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Sałatka z chorizo i mozzarellą 222Chorizo urzeka swoim niebanalnym smakiem. Odnajduje się zarówno w zapiekankach, zupach, daniach z makaronem, jak również w sałatkach, które możemy podać jako letnie danie lub jako przekąska na spotkaniach z przyjaciółmi. Zaletą tej sałatki jest to, że przygotowuje się ją bardzo szybko. Spróbujcie :) Składniki: 100g kiełbasy chorizo 2 garści roszponki 3 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona papryka 100g mozzarelli
ChilliJemy
Jak przygotować kwiaty cukinii? Kwiaty cukinii w cieście piwnym (krok po kroku) 256omletu, frittaty albo położyć na pizzy. risotto z kwiatami cukinii lub makaron z kwiatami cukinii Kwiaty możesz też zjeść na surowo, dodając płatki np. do sałatki lub udekorować nimi zupę. Faszerowane kwiaty cukinii - pomysły na nadzienie: Jak już wspomniałam, kwiaty cukinii kochają ser. Jeżeli nie lubisz zaproponowanej poniżej fety, możesz ją zastąpić innym serem lub przygotować zupełnie inne nadzienie
Chilli Czosnek i Oliwa
SŁOIKI Z SERCEM- CO MOŻNA WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW NA WAKACJE 216pomidorowym *Pulpeciki drobiowe z sosem koperkowym *Gulasz wieprzowy z warzywami *Karkówka w sosie pomidorowym *Flaczki *Fasolka po bretońsku *Leczo *Żeberka w sosie z warzywami *Równie dobrze możemy też zawekować zupy z wkładką mięsną. Przygotowując słoiki z warzywami, dla pewności nie daję cebuli ( warzywa,które może skwaśnieć i zepsuć danie). Nie zabielam też sosów śmietaną, zagęszczam je mąką. Wiem, że szkoły
Z Majeczką w kuchni
Jak przygotować krewetki 304Krewetki tygrysie stanowią zwykle główny składnik dania – przyrządza się je z czosnkiem, winem lub różnymi sosami. Jak przygotować krewetki Krewetki koktajlowe natomiast to składnik wielu sałatek z owoców morza, zup i sosów. To, jak należy przygotować krewetki zależy od ich rodzaju i od tego, jakie danie planujemy przygotować. Pomysłów jest naprawdę bez liku! Post Jak przygotować krewetki pojawił się poraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
“Paryskie smaki” – recenzja 166które raczej nie będzie nam stać w najbliższym czasie i pokazać kulinarne ikony jak restauracja Le Voltaire. Ponieważ Trish świetnie gotuje nie może też zabraknąć przepisów. Na pewno wypróbuję zupę z marakują i dip z karczocha. Bon appetit! Paryskie smaki Autorka: Trish Deseine Wydawnictwo: Dom wydawniczy Rebis Data premiery: 2014 Ilość stron: 208 Okładka: twarda Artykuł “Paryskie smaki” – recenzja
Ugotowane pozamiatane
Domowy keczup z papryką 170piekarniku w temp 125 stopni przez 20 minut. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/domowy-keczup-papryka/ BosowKuchni Artykuł Domowy keczup z papryką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
pieczony kurczak pyszny z piekarnika... 190Składniki: kurczak 1 duży, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki kurczaka podzielić na części, poodcinać tłuste skóry, kuperek, opłukać i osuszuć ręcznikiem papierowym w naczyniu żaroodpornym układać natarte olejem porcje, wszystko dobrze obsypać przyprawą do kurczaka z każdej strony, schować do lodówki na kilka godzin
W Mojej Kuchni Lubię
Pomidory z nadzieniem na bazie pasztetu 199odkrawamy wierzch i łyżeczką wydrążamy środek. Do miski wykładamy pasztet, dodajemy drobno pokrojone: cebulę, ser, korniszony. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy pomidory. Wydrążony miąższ możemy zużyć np.do expresowej pomidorowej zupy . http://www.profi.com.pl
Kulinarne przemyslenia
Muffinki cytrynowe z cukinią 236Dzień dobry! Oprócz sezonu ogórkowego mamy też sezon cukiniowy. Co zrobić z nadmiarem tego warzywa? Oprócz wszelkich dań obiadowych zaczynając od leczo, zup, placków czy oczywiście przetworów (już wkrótce 3 przepisy!) można ją wykorzystać również do deserów! Sprawdzi się idealnie jako dodatek nadający wilgotność, nie wpływający na słodki smak wypieku. Gdyby nie to, że widać ją odrobinę w cieście
Pora coś zjeść