zupa - 39309 przepisów (strona:1932/2621)

Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem 187

Chleb jęczmienny znajdziecie również na: Akacjowy blog Gotuj zdrowo! Guten Apetit! Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Nieład malutki Nie tylko na słodko Leśny zakątek Ogrody Babilonu Polska zupa W poszukiwaniu slowlife

Codziennik Kuchenny
Chleb żytni z cebulą i piwem 136

zdrowo! Guten Appetit! Konwalie w kuchni Kuchennymi drzwiami Kuchnia Gucia Kulinarne przygody Gatity Leśny zakątek Moje Małe Czarowanie nie-ład mAlutki Notatki kulinarne Ogrody Babilonu Para w kuchni Polska zupa Smakowity chleb Stare gary W poszukiwaniu SlowLife Zacisze kuchenne

Codziennik Kuchenny
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze 188

Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z dowolnym makaronem. Przecier pomidorowy. Składniki 1 kg świeżych pomidorów 50 ml zimnej wody 2 łyżki masła Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 5 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki

Szybko Szybkowar
Puree dyniowe na zimę 124

Puree dyniowe to mój stały punkt programu w jesiennych wyrobach. Nie może go zabraknąć - jest bardzo fajną bazą dla dań czy deserów. Na jego podstawie możecie przygotować zarówno zupę - krem, ciasto, a także placuszki i wiele innych specjałów. Pieczenie dyni jest proste i wcale nie trzeba jej obierać - co jest bardzo trudne i żmudne! Pamiętam ile się namęczyłam

Mania Wypiekania
“My New Roots” – recenzja 111

jaka jest teraz kwarta Księżyca. Jej kuchnia jest obecna i uważna. Na pewno ugotuję kiszoną rzepę barwioną burakiem, bo tak jak autorka uwielbiam kuchnię libańską. Nie ominie mnie też zupa z bobu, groszku i estragonu i lody pina colada z marakują.   My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku Autorka: Sarah Britton Okładka: twarda 256 stron

Ugotowane pozamiatane
boczek wędzony, z domowej wędzarni 153

zastosowanie. Bowiem nie tylko możemy go spożyć bezpośrednio na kanapce, ale,  wprost idealnie pasuje on jako składnik wielu posiłków ( ja dodaje go do pierogów, zup, jaj, oraz warzyw) spożywanych przed wyjściem na chłodny jesienny dzień. składniki ładnie przerośnięty boczek ( ze skórą) o wadze 5 kg peklówka(ilość na pięć

Miód i pieprz
Chrupiące pieczarki w bezglutenowej panierce 229

ważne, ma ona dużo wysoko przyswajalnego białka i jak wspomniałam wcześniej nie zawiera glutenu. Można dodawać ja do wytrawnych dań, chleba, placków, naleśników oraz stosować jako zagęszczacz do zup. Ja dziś wykorzystałam ją do panierki. Takie chrupiące pieczarki są doskonałą przystawką / przekąską na przyjęcie lub od tak przed telewizor Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję – 12 sztuk małych pieczarek

Słodkie okruszki
jesienny gulasz z piersi kurczaka... 156

kucharek 1 łyżka, wywar warzywny 4 szklanki/z fasolki, marchew 2 sztuki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, woda 1 szklanka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba umytą i osuszoną pierś podwójną kurczaka pokroić na ok 1,5 cm kostki, obsypać wszystko dobrze mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso co jakiś

W Mojej Kuchni Lubię
Jagody goji 149

Goji zawierają beta-karoten, kwasy tłuszczowe i jako jedyne spośród produktów spożywczych stymulują organizm do wytwarzania hormonu wzrostu. źródło Jagody goji można dodawać do deserów, ciast, musli a nawet zup, można robić soki, nalewki, mają szeroki wachlarz zastosowania, można też jeść po prostu suszone owoce , dostarczają one wielu witamin organizmowi. Polecam sklep ze zdrową żywnością Galeria Herbat -Plenus

Gotowanie jest łatwe
Kapusta chińska pak choi 121

Kapusta chińska, czyli bok choy albo pak choi ma pyszne, grubsze, bardziej mięsiste łodygi i liście. Jest delikatnie gorzkawa w smaku i doskonale pasuje do zup i dań z woka, ale najlepsza jest po prostu podsmażona z  czosnkiem. To jedno z warzyw, które chciałabym posadzić kiedyś na działce, bo podobno jest dość łatwa w uprawie i ma dobry stosunek

Ugotowane pozamiatane
Makaron z krewetkami i dorszem w sosie śmietanowym 165

średniej wielkości papryka czerwona 1/2 łyżeczki świeżo krojonej papryczki chili 1 łyżka oliwi z oliwek bądź masła 20 dgk dorsza 1/2 szklanki śmietany 12% (może być śmietana do zupy) Na patelię wlewamy oliwę, dodajemy do niej pokrojoną w paski paprykę, cienko krojoną cukinię (ja użyłam obieraczki, która zrobiła mi fajne paseczki), drobno krojoną papryczkę chili. Smażymy na średnim ogniu przez

mecooks
Sam w domu - recenzja ksiażki Lotty Olsson 121

Zaczął obierać cebulę i tak obierał, obierał, aż wykończył wszystkie zapasy Orzesznicy. Nawet w ogródku już jej nie było!   I co dalej miał robić?  Ugotował przepyszną zupę cebulową, którą miło zaskoczył swoją przyjaciółkę. I nawet zaproponował, że na kolację mogą zaprosić Stellana. Mrówkojad już nie miał do niego żalu o to, że zabrał Orzesznicę na kurs i skazał

Di gotuje
Ciabatta 142

wierzch będzie zrumieniony a popukana bułka, wyda głuchy odgłos. Studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/ciabatta/ BosowKuchni     Artykuł Ciabatta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
żeberka cielęce z cebulą duszone... 155

żeberka 1 kg/cielęce, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 3 łyżki, smalec 1 łyżka, cebula 4 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 5 szklanek, natka pietruszki - ile potrzeba żeberka podzielić na porcje, natrzeć paprykami, kucharkiem, obsypać mocno mąką na gorącym smalcu zrumienić żeberka z każdej

W Mojej Kuchni Lubię
Hasło tygodnia - pucharek. 151

czynię ;) Jeżeli pucharek to przede wszystkim desery. Jednak nie mam nic przeciwko wszelkim odstępstwom od tego schematu. Myślę, że bardzo dobrze prezentowałaby się w takiej oprawie warstwowa sałatka. Albo zupa krem. Mnie ciekawią asymetryczne desery z galaretki oraz kremu i być może uda mi się taki przygotować. Co tu więcej pisać, zabierajmy się do gotowania

zadanie-gotowanie