zupa - 39309 przepisów (strona:1930/2621)

LEKKA SYCĄCA ZUPA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 178

Zupa z soczewicy jest wyjątkowa,doszlam do tego gdy zaczęłam jeść soczewicę...:).nawet lepiej mi smakuje niż nasza grochowa .Jest pełna błonnika , witamin i mikroelementów i jest dietetyczna  , ale najważniejsze dla mnie jest to ,że posiada potężną ilość bialka tak bardzo potrzebne człowiekowi.Polecam na pyszny obiad w gronie rodzinnym.   1 cebula 1 Marchewka 1 Pietruszka 1 mały

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
“Fotografia smaku” – recenzja 119

się w serowiec, a vitello tonato w cielęcinę w sosie tuńczykowym.   Co miałabym ochotę ugotować z tej książki? Na pewno zrazy a la Radziwiłł, kwiaty bzu w cieście, zupę koperkową i deser Celiny, który przypomina nieco PRLowską białą galaretkę. Na pewno ugotuję jednak coś więcej, a to przez wygodę z gotowymi zestawami, gdzie poszczególne dania będą na pewno

Ugotowane pozamiatane
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą 187

stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/sojka-mazowiecka-pieczone-pierogi-kasza-jaglana-grzybami-kapusta/ BosowKuchni   Artykuł Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puree z dyni 133

Puree z dyni można zrobić bardzo łatwo. Osobiście robię je od razu w dużej ilości i mrożę w pojemnikach i woreczkach. Takie gotowe puree można wykorzystać do ciast, zup, sosów, dań dla niemowlaków itp. SKŁADNIKI dynia - ilość wedle uznania WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z piekarnika wyłożyć folią aluminiową. Dynię umyć, przekroić na pół i wydrążyć

Passions hobbies life
Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i rozmarynem 153

się tak sycące, że wystarczyła kromka świeżego pieczywa skropiona oliwą, i tak właśnie polecam ją jeść. Miśka widząc jak kroję suszone pomidory z góry mi zapowiedziała, że ona jadła zupę u babci i jeść już nie będzie, ale jak robiłam zdjęcia tuż przed obiadem to sama wyciągnęła talerz i zażądała porcji. ps. Mina Gabi, jak dostała samą fasolę z chlebem

greenscarf
Moskole, czyli placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków po góralsku 134

podawać? Najlepiej z masłem czosnkowym. Przepis na wegańskie masło jest już na blogu. Wystarczy do niego wmieszać przeciśnięty przez praskę czosnek. Oczywiście można również podawać moskole jako dodatek do zupy zamiast pieczywa czy jeść z ulubionymi sosami. Co kto lubi. Ja osobiście preferuję pierwszą opcję, czyli z masłem czosnkowym lub solo. Takie jadłem od dziecka i takie lubię najbardziej. Moskole

Blendman
kolorowe jesienne warzywa w kurczaku z rękawa... 189

Składniki: kurczak 1,5 kg, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, papryka 4 średnie, marchew 4 większe, cukinia 1 większa, cebula 1 duża, czosnek 1 główka, olej rzepakowy 6 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, woda 1/2 szklanki kurczaka umytego podzielić

W Mojej Kuchni Lubię
Pszenne bułeczki z nutką masła 129

będą złote. Bułeczki studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/pszenne-buleczki/ BosowKuchni Artykuł Pszenne bułeczki z nutką masła pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dyniowe pankejki z sokiem z pomarańczy i karmelizowanym imbirem. 177

jesieni, a jedynym dniem w roku gdy ją kupowałam było Halloween. To były czasy wczesnej młodości, gdy blendera używałam dosłownie od święta, a dynia kojarzyła mi się z mdłą zupą-krem, którą czasem sobie fundowałam na uczelnianej stołówce. Bardzo się cieszę, że ten niesmaczny czas mam już za sobą, bo dynia to prawdziwe cudo natury! W dalszym ciągu nie jestem

Fill The Bowl
Puree z dyni 95

Puree z dyni zrobiłam drugi raz w życiu. Trochę mam zamiar zamrozić by w zimie korzystać z takiej dyni do zupy, a trochę wykorzystam by przygotować syrop do kawy. Polecam! Składniki : * dynia - około kg Przygotowanie : Dynię pokroić i oczyścić z pestek i błonek. Ułożyć na sitku w garnku do gotowania na parze. Parować około 20 minut. Zostawić do przestygnięcia - zebrać

Magiczne Życie Marty
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 136

miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zdrowa żywność typu instant :) 163

nasion. Interesująca i ciekawa nazwa zachęca do spróbowania. Do tego mixu dodałam odrobinę wody za dużo, dlatego wyszła lekko wodnista, choć konsystencja była dla mnie dobra i nie przypominała zupy :) Musiałam troszkę dosolić potrawę, bo była bardzo subtelnie słona. W składzie znajdziemy i rodzynki i morele, dlatego można nastawić się na słodkie smaki. I tak też było. Często natrafiłam

Zdrowie na języku :P
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 165

wewnętrzna - ilość programów - 49 (20 automatycznych, 29 ręcznych)  MULTICOOK  COOK (gotowanie)  EXPRESS (gotowanie ekspresowe)  STEW (duszenie)  PIZZA (pizza)  PORRIDGE (kasza na mleku) SOUP (zupa)  RICE (ryż) GRAIN (kasze) SAUCE (sos) Programy automatyczne: SELF-CLEAN (samoczyszczenie)  FRY (smażenie) SLOW COOK (duszenie na wolnym ogniu) BREAD (chleb)  DEEP FRY (smażenie na głębokim oleju

Di gotuje
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 160

smakową buduje pieczona papryka i bakłażan, choć klasyczny ajwar przygotowują Serbowie bez jego dodatku. Ma różnorodne zastosowanie w kuchni, uszlachetnia smak i zapach każdego dania. Służy do przygotowania sosów, zup, pizzy lub jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych lub z grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sery z francuskich Alp 193

Nadaje się na deskę serów, a także jako dodatek do innych potraw. Doskonały do zapiekanek, makaronów, warzyw, grzybów, mięsa i pieczywa. Do przystawek i  fondue  oraz zupy cebulowej. Gruyère jest powszechnie uznawany za jeden z najlepszych serów do topienia, grillowania i gotowania. Proponowane wina Powiązany z aromatycznymi owocowymi winami czerwonymi, przy których wydobywa swój orzechowy smak

gutfut