zupa - 39309 przepisów (strona:1921/2621)

Poznaj sie na tłuszczach 101

Badań nad Otyłością oraz Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Na drugą część spotkania przenieśliśmy się do studia kulinarnego, gdzie razem z Chefem Jerzym Nogalem przygotowaliśmy kremową zupę z dyni Hokkaido z pesto z orzeszków cedrowych, awokado, natki pietruszki i oleju rzepakowego z wędzoną makrelą zapiekaną w razowym cieście. Drugim daniem była gruszka w czerwonym winie

Kulinarne przygody Gatity
37 najlepszych przepisów na listopad 150

miesiącu: gruszki, żurawinę, brokuły, orzechy, pieczarki, jarmuż, jabłka, brukselkę i brokuły, buraki, marchew, kapustę, cykorię, brukiew, czarną rzepę, pasternak i topinambur, seler, skorzonerę. Zapraszam do wspólnego, listopadowego gotowania! Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pieczona dynia z cukinią

Moja smaczna kuchnia
ZUPA WIEJSKA 156

taka brzydka pogodę. lubię gotować zupy na bazie pachnących lasem grzybków suszonych , które zbierałam pod koniec lata.Same warzywa ,kapusta pekińska i przyprawy jak seler i majeranek skutecznie przeganiają jesienną handrę.A jak jest u Was?.Zapraszam. 30DAG.ZIEMNIAKÓW W KOSTCE 1MARCHEW 1PIETRUSZKA 1CEBULA 1/2SELERA

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mufinki z dyni i amarantusa 139

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
„Razem w kuchni” Zosia Cudny – recenzja książki 146

jest to, że do każdej receptury jest zdjęcie. A te jak zawsze są piękne. Książka została podzielona na kilka rozdziałów: Razem w kuchni Śniadanie Witaj, szkoło! Nie lubię warzyw Zupa to podstawa Mamo, pić! Podwieczorek Czas na piknik Moje urodzinki Czas dla mamy! Podziękowania Przeliczniki kuchenne Indeks potraw We wstępie Zosia pięknie wprowadza nas w w tematykę książki i zachęca

Mienta blog
Placek drożdżowy z kruszonką jak u babci 340

stopniach ok 40 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/placek-drozdzowy-u-babci/ BosowKuchni   Zapisz Artykuł Placek drożdżowy z kruszonką jak u babci pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Drożdżowy róg obfitości z rzepą brokułową i kiełbaską 154

taka przyjemnie gorzkawa sałato-kapusta. :) Najbardziej popularne zestawienie, z którym się spotkałam, to friarielli zasmażane z czosnkiem i ostrą nutą papryczki ze smażoną kiełbaską. Takie połączenie trafia często do zupy, na pizzę, czy do środka"bułki", którą dzisiaj Wam proponuję. Ryzykowne posunięcie skoro nie da się zdobyć głównego składnika... ale uwierzcie, że w zastępstwie świetnie sprawdzi się zwykła kapusta, włoska

Pichceniomania
Pestka z awokado 125

Można ją wykorzystać w postaci wiórków… i nie tylko. Powstały proszek to świetny dodatek do musli, sałatek czy koktajli na bazie owoców, warzyw i jogurtów. Można nim posypać kanapki, zupę albo twarożek. Wzbogaci każdy posiłek o witaminy, minerały, przeciwutleniacze oraz zdrowe tłuszcze. Z dodatkiem pestki z awokado można skomponować również własną przyprawę ziołową. Gorąco polecam i… na zdrowie. W opracowaniu

mojewypiekiinietylko
Pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jablkami 150

masła 2 duże kwaśne jabłka 1 duża cebula 70 g suszonej żurawiny masło  czerwona słodka papryka czerwona ostra papryka majeranek pieprz sól Wykonanie: Szyję odcinamy, ugotujemy na niej zupę. Kaczkę wkładamy do garnka i zalewamy solanką przygotowaną z 2 litrów wody i 2 łyżek soli. Mięso powinno być całkowicie zakryte wodą. Garnek wstawiamy do lodówki na 12 godzin

Kulinarne przygody Gatity
Moskole, czyli placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków po góralsku 138

podawać? Najlepiej z masłem czosnkowym. Przepis na wegańskie masło jest już na blogu. Wystarczy do niego wmieszać przeciśnięty przez praskę czosnek. Oczywiście można również podawać moskole jako dodatek do zupy zamiast pieczywa czy jeść z ulubionymi sosami. Co kto lubi. Ja osobiście preferuję pierwszą opcję, czyli z masłem czosnkowym lub solo. Takie jadłem od dziecka i takie lubię najbardziej. Artykuł

Blendman
Szarlotka z jaglanki 165

swoje właściwości odkwaszające i oczyszczające organizm, ale również dlatego, że można z niej robić cuda. Doskonale sprawdza się w mojej kuchni jako samodzielne danie, ale też jako dodatek do zup czy deserów. Kto z Was jeszcze nie poznał jej cudownych właściwości gorąco polecam, zaprzyjaźnijcie się z jaglanką. Kasza ta nie tylko pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu, ale też działa

Przysmaki Karolki
Tajskie zielone curry wegetariańskie. Thai wege green curry. 224

kurczakiem zaserwowałam ostatnio na planie 10-go odcinka "Szalone Fabryki Polskiej muzyki", którym szaleć będą Ruda Red Lips i mój mąż :)  A co pochwaliłam się. Była jeszcze zupa  Tom Kha ,  yellow curry  oraz  szpinak wodny Składniki na około 4-6 porcji: 1 l śmietanki kokosowej 8-10 liści limonki kafir 250 ml bulionu warzywnego

Jemy Pijemy
Koktajl z musem z dyni 178

ostatnim czasie dynia dominuje  w naszym menu. Była w pierogach, muffinach i zupach....jestem wprost dyniożercą. I na pewno to nie ostatni eksperyment  tym warzywem Składniki: 140 g musu z pieczonej dyni 250 g jogurtu naturalnego 1 szklanka wody 2 obrane jabłka 250 mango 1 banan Banana, jabłko, mango pokroić. Owoce wrzucić do blendera wraz musem z dyni

Delicious Titbits
Rurki z kremem pomarańczowo-dyniowym 157

kiedy już będzie miękka, oddzielić od skórki, zblendować i przełożyć do słoika. Takie puree przechowujemy w lodówce i wykorzystujemy w ciągu 2 tygodni. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do zup, sosów, kluseczek, kremów, ciast itp. Krem, który przygotowałam do tych rurek wyszedł naprawdę bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno

Ze smakiem i z pasją
Rozdanie - zdobądź jedną z czterech bransoletek 135

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku