zwykle bywa mrożona, (podobnie zresztą jak większość pieczywa z supermarketów), przez co ma gumową konsystencję. U nas na stole często tego typu bagietka się pojawia (głównie jako dodatek do zupy serowej), ale powstaje z bagietki kupionej w piekarni i masła samodzielnie przyrządzonego. Smak jest nieporównywalnie lepszy, a pieczywo chrupiące, Ponadto często zostaje nam w domu pieczywo, które po dwóch
Kuchnia od dwojganadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika i kiedy jest ich już wystarczająca ilość przygotowujemy paszteciki. Idealne jako przekąska do filmu, meczu czy piwa. Eksperymentowaliśmy
Kuchnia od dwojgamasa była plastyczna i podatna na obróbkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy razem do miękkości, studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku według własnych upodobań
Dieta moja pasjaznam, ale w tym pierwszym mogę coś podpowiedzieć. :) 2 jajka 2 łyżki maślanki 4 łyżki otrębów owsianych szczypta sody sól i pieprz do smaku Nadzienie: pomidor mięso z zupy korniszon liść jarmużu Mięso obieramy z wszelakiego tłuszczu i kości. Do miski wbijamy jajka, dodajemy maślankę i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, sodę i otręby. Mieszamy i szybko wylewamy
Dieta moja pasjamożna na chwilę wstawić do piekarnika lub mikrofali. Takie zastosowanie natki świetnie się sprawdza. Warto sobie uświadomić, że to zielone bogactwo ma o wiele więcej zastosowań niż tylko zupa. A w połączeniu z grzybami i pieprzem to już w ogóle światowe klimaty. Proste zestawienie też może zaskoczyć bogactwem smaku
Dieta moja pasjasamym nadaje innego smaku przekąsce. Mam nadzieję Panie Andrzeju, że do piwa na męskim spotkaniu sprawdzi się doskonale. :) Można podać same, świetnie także smakują jako dodatek do zupy lub barszczu, taka namiastka pasztecików
Dieta moja pasjawoli tubetti i nie miałam na nie pomysłu. A że zalegały w półce już dość długo nie było wyjścia, musiałam je użyć aby zurzyć. Do zupy, sosu były za grube, a siedzieć jak świstak i nadziewać je czymś nie miałam ani czasu, ani ochoty. Pierwsze to pomyślałam sobie, a wrzucę do sosu, wymieszam i tak zapiekę. Jednak
Dieta moja pasjawidzę sensu, jest jej niewielka ilość w stosunku do gorącej masy ziemniaczanej. Nim wszystko wyrobimy, mąka sama się zaparzy. U mnie najczęściej się podaje zalewajką lub zupą ogórkową. Teraz może się to wydawać, że jest to potrawa prosta, a nawet wręcz uboga. Kiedyś jednak była inaczej traktowana, była podawana na weselach, chrzcinach i innych uroczystościach
Dieta moja pasjaugotowaniu wyszły idealne, piękne i kształtne groszki? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia ilość wody! Jeśli groch wchłonie jej za dużo, ulegnie całkowitemu rozgotowaniu i powstanie zupa. W odpowiedniej ilości wody groch ugotuje się do miękkości zachowując naturalny kształt ziaren. Zielony groch łuskany. Składniki 200 g suchego, łuskanego zielonego grochu 500 ml zimnej wody do pierwszego zagotowania
Szybko Szybkowarprodukty (olej, mleko, mąka, woda kokosowa) znane są ze swoich właściwości leczniczych. Jeśli nie macie na nie pomysłu to polecam tą książkę, która zawiera wiele propozycji na dania główne, zupy, przystawki, przekąski, desery, czy odżywcze koktajle. Nawet zwolennicy dań wegetariańskich znajdą ciekawe i zdrowe inspiracje! Korzystając z przepisów dr Fife'a można odżywić i wzmocnić swoje ciało, poprawić pamięć, zyskać
Di gotujeSezon grzybowy był w tym roku udany. Dużo grzybów zostało ususzonych, część prawdziwków zamroziliśmy, a nieco grzybów zjedliśmy na świeżo w postaci zupy i risotto. Dzisiaj podaję przepis na risotto ze świeżymi, wyrazistymi w smaku podgrzybkami. Można również do tego dania użyć grzybów mrożonych. Składniki: 1 szklanka ryżu Arborio 2 oleju lub oliwy ok. 3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki
Czerwień i błękittartą bułkę, czosnek, wbić jajka i wszystko dobrze wymieszać na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane placki, odkładać na ręcznik papierowy aby nadmiar tłuszczu wchłonął z resztek przygotowałam 2 potrawy: zupę kalafiorową "zobacz TUTAJ" i sok do picia "zobacz TUTAJ" - placki najlepiej smakują ze śmietaną lub jogurtem, są syte, aromatyczne .........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyciskać sok, następnie do wlotu wlać ciut wody i wcisnąć guzik cofania i cały sok do końca wyleci z resztek przygotowałam 2 potrawy: placki ziemniaczano-warzywne "zobacz TUTAJ" i zupę kalafiorową "zobacz TUTAJ" .........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSezon dyniowy w pełni, więc i u mnie w kuchni goszczą dyniowe przysmaki. Ciasta, desery, zupy, naleśniki i makrony – z dodatkiem dyni wszystko smakuje fantastycznie. Dziś mam dla Was przepis na pyszny obiad. Makaron wstążki połączyłam z dynią, parmezanem, sosem śmietanowym i świeżą pietruszką. Wyszło danie niesamowicie smaczne , a do tego błyskawiczne do zrobienia. Idealne na jesienny obiad. Koniecznie
Ostra na SłodkoSezon na dynię w pełni, króluje w knajpach, na blogach, w każdej kuchni. W mojej nie mogło być inaczej, ale że zupa dyniowa wychodzi mi bokiem, za słodyczami ostatnio nie przepadam, a pogoda taka, że trzeba się rozgrzewać, to zaserwowałam dynię w ostrym, tajskim wydaniu, jest pyszna :) Wprawdzie w Tajlandii używa się innej dyni, nazywa się kabocha, ale nigdzie
Kuchnia bezglutenowa Loli