zupa - 39805 przepisów (strona:1912/2654)

"Zupy odchudzające" sezonowy detoks Magdalena Makarowska - recenzja książki 160

Zupy odchudzające" sezonowy detoks - Magdalena Makarowska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Książki kucharskie 159

żydowską z wielu krajów. Szef kuchni Solomonov zabiera nas do swoich miejsc. Apetyczna opowieść o rodzinie, więzach i tradycji. Ta książka zburzy wam wszystko, co wiedzieliście o robieniu hummusu. Zupa z soczewicy z jagnięcymi klopsikami została przez krytyków kulinarnych nazwana „Jerozolimą w misce”. Zahav znaczy złoty, autorzy przewidują złoty wiek dla kuchni żydowskiej i ja się im wcale nie dziwię

ladykitchen
szybkowar-pyszne mięsko z łopatki do chleba... 181

papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, smalec 1 łyżka, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, cebula 5 sztuk, woda 1,5 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka porcję łopatki tak rozkroić aby powstał jeden duży płat mięsa, posypać przyprawami: pieprz, papryka, kucharek, czosnek niedźwiedzi, pieprz ziołowy zwinąć mocno mięso na roladę

W Mojej Kuchni Lubię
Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa 147

konsystencji jaką chcemy uzyskać. Dodajemy masło, blendujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-lub-konfitura-zurawinowo-jablkowa-miesa/ BosowKuchni Artykuł Sos lub konfitura żurawinowo-jabłkowa do mięsa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Książki kucharskie część I 207

żydowską z wielu krajów. Szef kuchni Solomonov zabiera nas do swoich miejsc. Apetyczna opowieść o rodzinie, więzach i tradycji. Ta książka zburzy wam wszystko, co wiedzieliście o robieniu hummusu. Zupa z soczewicy z jagnięcymi klopsikami została przez krytyków kulinarnych nazwana „Jerozolimą w misce”. Zahav znaczy złoty, autorzy przewidują złoty wiek dla kuchni żydowskiej i ja się im wcale nie dziwię

ladykitchen
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 196

obracamy mięsko na drugą stronę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/faszerowany-brokulami-feta-filet-indyka/ BosowKuchni       Artykuł Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 150

Mientkiewicza, tradycjonalisty wyrabiającego swojską kiełbasę: Grzegorza Russaka oraz kochającej Polskę: Grażyny Wyrwas. Książkę wzbogaciły ilustracje Andrzeja Pągowskiego. Spis treści książki, nie jest typowym podziałem na przekąski, dania główne czy zupy, ale przepisy są posegregowane ze względu na kategorie produktowe, co mi się bardzo podoba! W książce Lidla pojawiają się między innymi takie rozdziały jak KAPUSTA, ZIEMNIAKI, RYBY, PTACTWO czy SERY

Kuchnia Bazylii
Gołąbki w sosie dyniowym 203

roku eksperymentuje z przepisami z dodatkiem dyni :) Na blogu znajdziecie m.in. przepis na rewelacyjną zupę dyniową przygotowaną na mleczku kokosowym lub idealnie kremowe tiramisu . Dzisiaj zachęcam do przygotowania gołąbków w sosie dyniowym. Będziecie zaskoczeni smakiem poniższego sosu - lekko pomidorowego, a zarazem delikatnie słodkiego. Wbrew pozorom, puree z dyni idealnie pasuje do sosu pomidorowego. Składniki na porcję dla 4-6 osób

Ugotować
Jaglane placki z kurczakiem 189

mięsa, które pozostaje po ugotowaniu rosołu można wyczarować wiele przepisów. Skłaniając się ku wtorkowej dacie postanowiłam, połączyć kaszę jaglaną kurczakiem, który pozostał z zupy. Z racji tego, że placki uwielbiam w każdej postaci, a na blogu już dawno nie witały, zapraszam Was dzisiaj Kochani na placuszkowy Jaglany Wtorek :) Składniki: 100g kaszy jaglanej 2 udka z kurczaka cebula 2 łyżki posiekanej

ChilliJemy
Domowe przetwory. Ocet malinowy 170

natury. A może to magia? Bo w każdej porządnej kuchni dzieją się czary, przynajmniej czasami. Domowy ocet owocowy jest bardzo przydatny w domowej kuchni. Może służyć do zakwaszania, doprawiania zup, sosów, do marynowania mięs, do zrobienia sosu do sałatek. Ocet jabłkowy jest nawet polecany, w niewielkich ilościach, do codziennego picia w celu zdrowotnym. Domowy ocet malinowy ma nieprawdopodobnie piękny zapach

Smaczna Pyza
RECENZJA KSIĄŻKI "GORĄCZKA LODU GOTUJEMY PEŁNA PARĄ" 144

zabawy i gotowania swoich młodszych pociech (oczywiście pod nadzorem dorosłego).  Przepisy są proste w wykonaniu, bogate w zdrowe produkty. Wszystko zostało podzielone na rozdziały: Śniadanie Drugie śniadanie Obiad zupa Obiad drugie danie Podwieczorek Kolacja Na każdej stronie książki wesoło zachęcają nas do gotowania postaci z bajki Frozen: Anna, Elsa, renifer Sven a także uroczy Olaf. Każdy przepis zawiera listę

Zrób to smacznie
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" - recenzja książki i KONKURS! 263

desery i kolacje. Wszystkie dania Darii można zapakować do pudełek i zabrać ze sobą do pracy/szkoły :)  Znajdziecie tu m.in. przepis na kanapki z pastą z wędzonego pstrąga, zupę krem z kolorowych papryk, batony mocy, czy - mój hit o tej porze roku - leczo z czerwoną fasolą i dynią.  Ogromnym atutem tej pozycji są piękne zdjęcia - zarówno potraw

Moje Kuchenne Rewelacje
Domowa przyprawa warzywna - domowa wegeta 478

każdej potrawy. Kiedy kończy się jedna porcja szykuję następną,bo warzywa w kuchni to podstawa. Oczywiście te świeże są na pierwszym miejscu i jest to obowiązkowy zestaw do każdej zupy czy sosu,a te suszone to taki element dopełniający smak każdej potrawy. Warzywa do przyprawy suszę sama używając tych wyhodowanych w moim ogrodzie. Obraną marchew,pietruszkę i seler ścieram

Kolorowa kuchnia Elki
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 175

grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne są własnie w tej książce, którą możecie już mieć od czwartku 10.11.2016r. wystarczy, że skoczycie na zakupy do Lidl Polska

Niezły Młynek
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 213

swojej domowej kuchni. To właśnie z niej przygotowywaliśmy smakowitości, które na koniec zjedliśmy przy pięknie zastawionym stole. Robiliśmy między innymi tatara ze śledzia na grzankach, proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą

karmelowy