Domowy keczup z papryką

Domowy keczup z papryką

Domowy keczup z papryką

Uwielbiamy domowe przetwory i nie piszę dlatego, że je robię i trzeba je lubić. Są po prostu pyszne, zdrowe i przede wszystkim wiemy, co jemy. Wystarczy będąc w sklepie przeczytać skład dżemu czy keczupu. Włos się jeży na głowie, gdy widzę, że w optymistycznym wariancie w keczupie jest 30% cukru a pomidorów na 100g keczupu użyto 150g. Wystarczy raz zrobić domowy keczup aby się przekonać, ile słoików a raczej słoiczków wyjdzie nam z 1 kg pomidorów. Niewiele Na szczęście pomidory są teraz tanie i możemy jeszcze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję