Czy wiecie, że czarna porzeczka posiada szczególne właściwości zdrowotne? Jest ona bogatym źródłem witaminy C oraz P i pod względem ich zawartości ustępuje tylko owocom róży
To co kochamaromatyczna propozycja na jesienny gulasz. Natomiast suszone liście kafiru nadają potrawie wyśmienitego cytrynowo-limonkowego smaku i aromatu. Kafir to tajska odmiana limonki, której liście najczęściej znajdują zastosowanie w przyprawianiu zup i curry w kuchni tajskiej oraz indyjskiej. Gulasz mocno rozgrzewający i bardzo sycący. Składniki: ? 1 szklanka puree z dyni ? 1/2 dużej cukinii ? 1 cebula ? 4 marchewki ? 1/2 opakowania mrożonego groszku
To co kochamcukru można dodać miód, będzie wtedy jeszcze zdrowsze. Zauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek do obiadu, do zup, do deserów, koktajli i ciast. Jest to praktycznie uniwersalny składnik, który można łączyć ze wszystkim, na słono, słodko czy kwaśno. O tym, że jest zdrowa wiedzą pewnie wszyscy. Nic więc
To co kochamszklanka kapusty kiszonej ? sól, pieprz, sos sojowy do smaku ? mrożona mieszanka warzywna wiosenna ? 1 cebula ? pęczek natki pietruszki ? 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego ? 1/2 szklanki śmietanki do zup ? 4 łyżki oliwy Wykonanie: ? Rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć. ? Dodać 1 szklankę wody, sól, pieprz do smaku. ? Kapustę kiszoną dodać do mięsa i dusić
To co kochamwięc sezon dyniowy w pełni, a ja dostałam od mamy ogromną ekologiczną dynię, której część upiekłam i mus dyniowy zamroziłam. Z reszty przygotowałam leczo, surówkę, ciasto dyniowe, sernik, ciastka, zupę i jeszcze mi trochę zostało. Dla mnie dynia to warzywo idealne, bo przybiera smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko, jak i na słono. Moja dynia była
To co kochamżołądka, oraz chlorofil, który hamuje przemiany zdrowych komórek w nowotworowe. Jarmuż jest również doskonałym źródłem żelaza, wapnia, fosforu i magnezu. Można go zjadać na surowo, smażyć, gotować, dodawać do zup i koktajli. Składniki: ? kilka liści jarmużu ? oliwa do skropienia ? po szczypcie soli i pieprzu ? skórka z połowy cytryny Wykonanie: ? Umyte i osuszone liście jarmużu podzielić na mniejsze kawałki. ? Skropić oliwą
To co kochamproszku, kurkuma, imbir świeży i w proszku, chrzan, oregano, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE
To co kochamZapiekanka to doskonały sposób przyrządzania batatów. Nabierają one dzięki pieczeniu jeszcze więcej naturalnej słodyczy. Bataty mogę jeść bez końca, czy to w formie zupy, frytek, puree, zapiekanki lub sałatki. Dziś przedstawiam pyszny dodatek do dania głównego, albo jako samodzielny wegetariański posiłek, co osobiście bardziej preferuję. Bataty pokrojone zostały w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką, rozmarynem i czosnkiem. Danie to jest
To co kochamWygląda jak prawdziwy rosół z kury i smakuje prawie tak samo. Cukinia doskonale się sprawdza w roli makaronu. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1
To co kochamRosół warzywny z marchewkowym makaronem doskonale łagodzi głód na diecie. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna
To co kochamWśród śniadaniowych klasyków królują kanapki, zupy mleczne lub jajecznica. Nie ma w nich nic złego, są proste i szybkie do zrobienia, a do tego dość łatwo je zbilansować, aby były pełnowartościowym posiłkiem. Opcji śniadaniowych jest jednak dużo więcej. Od jakiegoś czasu na popularności zyskują tzw. "bowle", czyli po prostu miski pełne różności. Poranne bowle są łatwe w przygotowaniu i można
Z notatnika dietetykapuree warzywne świetnie się tu sprawdza, sosy, mięsa obiadowe, gotowane warzywa ugniecione widelcem i doprawione, gulasze warzywne, leczo, caponata i tego typu klimaty. Jadacie tak? A jadacie na śniadanie zupy? Przepis na Szybkie Curry znajdziecie tutaj . Artykuł Kanapki z curry warzywnym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeteż zwykła blacha wyłożona papierem do pieczenia. Sprawdź też inne pomysły na obiad kuchni świata: Köttbullar. Szwedzkie klopsiki z IKEA Łosoś teriyaki z makaronem soba Tacos z szarpaną wieprzowiną Zupa tajska z kurczakiem i makaronem ryżowym Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Drukuj Pizza BBQ z kurczakiem i wędzonym serem gouda #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full
Na-talerzu.plzmiksować na jednolitą masę w blenderze i pyszny sos do pizzy gotowy! Sprawdź też inne pomysły na przepisy kuchni włoskiej: Makaron faszerowany szpinakiem i ricottą Lasagne bolognese Pomidorowe risotto Zupa minestrone Spaghetti carbonara Drukuj Sos pomidorowy do pizzy #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star
Na-talerzu.pl