Pyszna, z samych naturalnych składników, które znajdziemy w ogrodzie. Idealna do zup i innych dań bez chemii i innych ulepszaczy ,polecam Składniki: 1,5 kg marchewki 80 dag pietruszki 3 selery +liście od selera 2 pory 3 pączki natki pietruszki duży pęczek lubczyku 3- 4 łyżeczki soli łyżeczka kurkumy Przygotowanie: Warzywa obieramy i czyścimy. Korzeniowe ścieramy na tarce
Swojskie jedzonkopasta to kolejny mój eksperyment kulinarny, który okazał się rewelacją! Idealnie nadaje się do smarowania kanapek, ale jest też doskonałym dodatkiem do sosów czy zup. Taką pastę można sporządzać na bieżąco w sezonie paprykowym, ale równie dobrze można ją pasteryzować w słoikach. Papryka jest teraz w dobrej cenie, wiec wykorzystajcie ten czas i zróbcie zapasy na zimowy
Kulinarne przemysleniatrzy składniki, aby wyczarować z nich pyszny sos. Z powodzeniem może zastąpić keczup do kanapek, idealnie pasuje na ciepło do makaronu i może być pysznym dodatkiem do zup. A wiec śpieszcie się póki jeszcze są słodkie, dojrzałe pomidory i tania papryka 😃 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemyslenianutą papryczki chili. Taki sos pasuje do zimnych mięs czy pasztetów. Znakomicie będzie się również komponował w połączeniu z krewetkami. Może również stanowić dodatek do orientalnej zupy. Polecam 😊 1 łyżka = 15 ml 1 łyżeczka = 5 ml Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniawodę wymieszać i wlać do udek, gotować mieszając do zagęszczenia sosu, podawać np. z ziemniakami, buraczkami zasmażanymi - bardzo smaczne danie obiadowe drobiowe, udka wcześniej są podgotowane (wywar jest do zupy) i po wystudzeniu panierowane i podsmażone i duszone w sosie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękuchenne, mające swą wziętość nie tylko pod włościańską, ale i pod szlachecką strzechą. Potrawy te są następne: chłodnik, robiący się zwykle z drobno pokrajanych buraków i kawałków wrzuconego do zupy lodu… Chłodnik Litewski na maślance Sam Adam Mickiewicz w swoim dziele – Pan Tadeusz – wspomina Chłodniki Litewski: Księga I:… Mężczyznom dano wódkę, wtenczas wszyscy siedli I chołodziec
RafalCookkorzenny posmak potrawy. Nadaje się także do polania makronu czy kaszotto – np. w połączeniu z olejem rzepakowym. Świetnie współgra z tuńczykiem, podkreślając jego smak. Dodany do koktajlu, smoothie czy zupy krem, będzie całkowicie niewyczuwalny. Olej z czarnuszki można dodawać do past kanapkowych (np. z awokado). Olej można przyjmować w połączeniu z miodem, sokiem owocowym, syropem klonowym, syropem z agawy
Słodkie okruszkisezamem. Przepis ten pochodzi z niedawno wydanej książki „Meal Prep” Giny Homolki, autorki bloga skinnytaste. Znajdziecie tam przepisy na rodzinne dania – śniadania, zdrowe przekąski, obiady, zupy i desery, ale nie tylko- bo autorka dzieli się tam poradami jak podejść do przygotowywania posiłków, żeby ułatwić sobie życie i zaoszczędzić czas, zgodnie z metodą Meal Prep. Znajdziecie więc
Cooking for Emilybardzo smakowało, dlatego serdecznie polecam! Smacznego:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki zapiekankę z kurczakiem i brokułami: 1 brokuł podwójna pierś z kurczaka 200 g makaronu 150 ml śmietanki do zup i sosów 18% 100 g serka topionego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka, curry, kurkuma, bazylia, szczypta cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i pozostawiamy
Gotuj z PrezesemBarszcz ukraiński jadłam po raz pierwszy, będąc z mężem u znajomych. Bardzo nam smakowało, zapytałam więc o przepis i postanowiłam sama przygotować tą pyszną zupę w domu. Barszcz jest rozgrzewający, a przez dodatek fasoli i ziemniaków – pożywny. I bardzo aromatyczny! Naprawdę polecam, ja na pewno będę wracać do tego przepisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na barszcz ukraiński
Gotuj z Prezesemłyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku ok. 2 łyżki mąki do obtoczenia klopsów sos pieczarkowo – porowy 1 duży por 200 g pieczarek 200 ml śmietanki 30% do zup i sosów 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, świeżo zmielony pieprz dodatkowo: 1 litr bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso dokładnie umyć, pokroić w mniejsze kawałki, a następnie przepuścić przez maszynkę
Gotuj z Prezesemgotować dosłownie 1-2 minuty, aż liście szpinaku zrobią się miękkie. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku. Smacznego! 5. Szukasz więcej pomysłów na wykorzystanie dyni? Polecam zupę krem z dyni . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotuj z Prezesem