zupa - 39749 przepisów (strona:1634/2650)

Odkryj sekret zdrowia i smaku zup- pokarm, który jest lekarstwem 70

Każdy posiłek powinien być nie tylko smaczny, ale też dostarczać organizmowi energię i wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Pokarmem o wyjątkowych walorach smakowych […] Artykuł Odkryj sekret zdrowia i smaku zup- pokarm, który jest lekarstwem pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Fasolka z kiełbasą wiejską 73

Kiełbasa to doskonały produkt nie tylko na grilla ale też jako dodatek do dań obiadowych jak bigos z cukinii , świąteczny bigos tradycyjny , makaron z kiełbasą , czy jako dodatek do zupy . Dlatego wysoko cenię dobrej jakości kiełbasę, z której mogę przygotować różnorodne potrawy na każdą porę dnia. Kiełbasa wiejska Bardzo lubię kiełbasę typu swojskiego. Kiełbasa wiejska to dla mnie smaki

codojedzenia
Leczo z cukinią kiełbasą i papryką 73

czasie wrzucam do garnka bohaterkę naszego lecza, czyli pokrojoną w kostkę cukinię . Wlewam wodę i oprószam przyprawami. Pamiętaj, że leczo to warzywa duszone w sosie, a nie zupa. Na początku część warzyw nie będzie przykryta sosem. Dopiero na koniec warzywa zmiękną i puszczą sok. Wszystko mieszam ze sobą, przykrywam i duszę na niedużym ogniu przez około 20 – 25 minut

Ania gotuje
Fasolka po bretońsku jak gotować ? 76

rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi czy imprezę okolicznościową. W trakcie chłodniejszych miesięcy, ciepła fasolka po bretońsku doskonale rozgrzeje i doda poczucia komfortu. Możemy podać ją jako danie główne, poprzedzone zupą lub podane z chrupiącym chlebem, który doskonale nadaje się do maczania w aromatycznym sosie. Fasolka po Bretońsku - Przepis Oto przepis na smaczne danie fasolki po bretońsku: Składniki: 500 g świeżej

Podstawy Gotowania
Jak długo gotować kociołek ? 80

minut. Dodaj kapustę, kminek, liść laurowy, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Przykryj kociołek i gotuj na niskim ogniu przez około 2-3 godziny, od czasu do czasu mieszając. 3. Zupa Grochowa: Składniki: 300 g grochu suchego, namoczonego przez noc 1 cebula, posiekana 2 marchewki, pokrojone w kostkę 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę 2 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonego majeranku

Podstawy Gotowania
Sos pomidorowy 69

Dziś polecam Wam szybki przepis na sos pomidorowy. Możecie go wykorzystać do dań z makaronem, do pizzy czy jako baza do zupy. Ilość przypraw według swoich preferencji smakowych. Ja podaję Wam tylko składniki jakie użyłam. Prosto, szybko i smacznie. Sos pomidorowy

Ewa w kuchni
Pomidory jak z puszki na zimę 78

Pomidory jak z puszki na zimę to chyba moje ulubione przetwory. Robię je rok rocznie, zawsze po prostu i to w dużych ilościach i zawsze nam mało. Zupa pomidorowa to u nas podstawa egzystencji dzieci i zawsze musi być w lodówce więc sami rozumienie, że takie pomidory idą jak woda… Przepis jest prosty i naprawdę zachęcam do wypróbowania. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Kurki marynowane (kurki w occie) 60

Złoto lasu, czyli kurka a inaczej pieprznik jadalny. Z kurek chętnie przyrządzamy sosy, zupy i marynuje się w słoikach na zimę. Artykuł Kurki marynowane (kurki w occie) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Czarna fasola gotowanie 70

efektywna metoda uzyskania gotowej fasoli. Gotowanie Czarnej Fasoli w Wolnowarze Czarna fasola jest bogatym źródłem białka, błonnika i składników mineralnych. Możesz wykorzystać ją w różnorodnych przepisach, takich jak: Kremowa Zupa Czarna Fasola: Zblendowana gotowana fasola w aromatycznych przyprawach i bulionie warzywnym. Czarna Fasola w Salsa: Połączenie gotowanej czarnej fasoli z pikantną salsą, idealne jako przekąska lub dodatek do dań głównych

Podstawy Gotowania
Najsmaczniejsze grzyby z polskich lasów – jak je przyrządzić? 65

Tradycyjna polska kuchnia obfituje w potrawy z grzybów. Na bazie tego składnika można przygotować rozmaite dania – zupy, sosy, pierogi czy zapiekanki. Jednak każdy z grzybów ma też swoją specyfikę i charakterystyczny smak. Zobacz, jakie dania można przyrządzić z grzybów! Czytaj więcej

Di gotuje
Galuszki + film 64

prosta, a zarazem wyjątkowo smaczna potrawa, ma w sobie magię prostoty i autentycznego smaku, które przetrwały przez pokolenia. Galuszki doskonale smakują podane z gulaszem a także różnego rodzaju zupami.     Film:   Składniki na 3-4 porcje: ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 2 łyżeczki soli 2 litry wody Przepis: Do miski wsypujemy

Smakowite Dania
Naturalny antybiotyk 71

witaminę C, A, E, K, B6, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy, potas, sód, wapń, żelazo, magnez, fosfor, cynk. Seler Warzywo to uwielbiane ze względu na podnoszenie walorów smakowych zup, a także świetny składnik diety odchudzających, ma aż 86 udowodnionych cennych składników w swojej budowie. Seler zawiera dwukrotnie większą ilość witaminy C, niż w cytrusach, choć jego smak zupełnie

MamaOskarka
Kasza sorgo jak gotować ? 70

Odpowiedniego Typu Kaszy Sorgo Decydując się na gotowanie kaszy sorgo, warto wybrać odpowiedni typ zależnie od zamierzonego dania. Całe ziarna sorgo nadają się do gotowania na sypko lub w zupach, płatki sorgo doskonale sprawdzą się jako składnik śniadaniowy, a mąka sorgo może być bazą dla pieczywa lub innych wypieków. Przygotowanie Kaszy Sorgo do Gotowania Zanim przystąpisz do gotowania kaszy sorgo

Podstawy Gotowania
Chrupiąca cukinia smażona w panierce 66

uniwersalnym warzywem, z którego można wyczarować mnóstwo dań. Robiłam już np. cukinię faszerowaną mięsem mielonym i warzywami , pasztet z cukinii , frytki z cukinii pieczone w piekarniku lub zupę krem z cukinii z ziemniakami . Tym razem zapraszam na krążki cukinii smażonej w panierce, która przypomina mi kotlety schabowe 🙂 prosto, szybko i bez zbędnych składników smakuje dzieciom i dorosłym niezapomniany smak

Ania gotuje