sól i pieprz do smaku. 1. Szparagi umyj, oderwij i odłóż zdrewniałe końce (nie wyrzucaj ich, tylko zamroź - możesz je wykorzystać, gdy nie będzie już świeżych szparagów do przygotowania zupy z obierek szparagów ). 2. Szparagi przekrój wzdłuż, a następnie pokrój w 3-4 centymetrowe kawałki. 3. W miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem, dopraw solą i pieprzem. 4. Na patelni rozgrzej
Z notatnika dietetykazdrowe śniadanie. Z czym jeść omlet na słodko? Puszysty omlet na słodko z serkiem i owocami. Jak jeść otręby owsiane? Z otrębów można zrobić koktajl, można dodać do zupy, do jogurtu czy serka. Jednak otręby czy owsiane, czy inne w takich potrawach są wyczuwalne. A kto chce aby nie były powinien wypróbować omlet z otrębami na słodko lub na słono
Dieta moja pasjaPrzepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza. Składniki: 2 pęczki botwinki 1 pęczek koperku 1 marchewka
Pani M - kuchnia smakowitajestem z niego bardzo zadowolona. Go-Tan Makaron ryżowy Niezwykle smaczny makaron, który wprowadzi nieco orientalności do naszej kuchni. Jest stosowany jako baza do smażonych potraw i zup. Idealny do sałatek. Posiada doskonały smak i jedwabistą konsystencje. Makaron jest bardzo cienki, gładki i dość płaski. Jestem mile zaskoczona smakiem. Doskonale sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, zarówno warzywnych
Podróż w kulinariaDanie przygotowałam na MultiGrillu jest to urządzenie wielofunkcyjne o szerokim zastosowaniu. Czym się charakteryzuje? Bardzo szybko się nagrzewa i bardzo szybko przygotujesz w nim jajko sadzone na śniadanie, ugotujesz zupę czy gulasz. To małe i z wyglądu niepozorne urządzenie może stać się Twoim ulubieńcem w kuchni. Wymieniaj płyty do różnych dań. Możesz kupić wyciskarkę wolnoobrotową i MultiGrilla poprzez tą stronę
Zdrowy Styl Joannydawniej. Ciasto z jagodami i kruszonką. O tym cieście drożdżowym śmiało można powiedzieć drożdżówka z jagodami bez wyrabiania. Uwielbiam jagody, dlatego korzystam z sezonu na te pyszne owoce . Była zupa jagodowa z leniwymi, makaron z jagodami i mascarpone, deser z jagodami teraz będzie ciasto drożdżowe. Jak zrobić drożdżówkę z jagodami świeżymi lub mrożonymi? Ciasto drożdżowe z jagodami bez wyrabiania Ciasto
Dieta moja pasjaobiad lub potrawę wigilijną. Są bardzo proste w wykonaniu. Smakują rewelacyjnie z czerwonym barszczem. Zobacz jak zrobić pyszne krokiety. Dawno nie robiłam krokietów. Okazja nadarzyła się, gdy nie zrobiłam zupy pieczarkowej i w lodówce zostały mi niewykorzystane pieczarki. Jeśli nie masz dużo czasu na przygotowanie obiadu lub potraw wigilijnych , to moje krokiety z pieczarkami sprawdzą się idealnie. Potrawę możesz oczywiście
Ania gotujeolej rzepakowy 1/2 szklanki, woda 1 szklanka Świeże skrzydełka kurczaka opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym, ze skrzydełek końcówki tzw. lotki - można je zamrozić i wykorzystać do zupy. Skrzydełka w misce dobrze wymieszać z mąką ziemniaczaną i krupczatką. Wymieszać paprykę ostrą, słodką, sól, czosnek granulowany, wsypać do skrzydełek i wymieszać. W garnku rozgrzać olej rzepakowy i włożyć skrzydełka
W Mojej Kuchni Lubięśniadaniowy… Uwielbiam sałatki, a w Paryżu szczególnie posmakowała mi sałatka nicejska, z anchois i fasolką. W takim wydaniu smakuje wybornie! Będąc we Francji, nie mogliśmy nie skosztować francuskiej zupy cebulowej, która w różnych miejscach smakowała za każdym razem inaczej, ale za każdym razem wspaniale! Lody – solony karmel i pistacja To był hit deserów – zamówiona przez mojego męża
Raj dla Podniebieniakonfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko lekki posmak, ale i pełni rolę ozdobną, gdyż ciekawie wygląda w cieście. Polecam gorąco, gdyż
Raj dla Podniebieniauparta, to kiedyś będzie mogła…wszystko! W czasie podróży lubię patrzeć przez obiektyw na innych ludzi. W czasie tych obserwacji pstrykam zdjęcia, które potem opowiadają jakąś historię. Zupa rybna – rozkosz dla podniebienia! To najsmaczniejsza paella, jaka jadłam! Jej smak wspominam do dziś. Restauracja, która ja serwuje to Villa del Mare w Costa Calma na Fuerteventurze. Tęcza wpadająca
Raj dla PodniebieniaBardzo lubię kurki. Latem wykorzystuję je do wielu potraw – począwszy od jajecznicy, przez zupę, tarty, zapiekanki, makarony, po właśnie pesto, które stworzyłam na potrzeby urozmaicenia smaku kaszotto. Danie tak posmakowało, że robiłam je dwa razy w jednym tygodniu. A jak przygotować kaszotto? (na 2 porcje) Składniki 1 szklanka kaszy pęczak wymieszana z kaszą orkiszową 1/2 szklanki makaronu vermicelli
Raj dla Podniebieniachlebku pita. Chlebek pita nadziany jest tzatzikami, świeżym pomidorem i posiekanym mięsem jagnięcym. Za różowym winem wprost przepadam. Idealnie wręcz pasowało do świeżych rybnych posiłków w upalny dzień. Zupa z homara, talerz oliwek, świeży, chrupiący chleb z przepyszną oliwą z oliwek i kroplą octu balsamicznego oraz talerz owoców morza. Fiskardo Słynna i najpiękniejsza plaża w Kefalonii – Myrtos. Port
Raj dla Podniebieniadobrym masłem! Przystanek za Krakowem w drodze do Warszawy. Karczma nazywa się “Siedlisko”. Podają w niej świetne naleśniki, ale tym razem akurat zatrzymaliśmy się na przystawkę i zupę. Mało nas w domu. Słoneczne i ciepłe dnie staramy się spędzać na powietrzu, w pobliżu wody. Lody z herbatą earl grey z cytrynowymi herbatnikami i otarta skórką z limonki
Raj dla Podniebieniapolecam podać to danie z jogurtem sojowym. Dla nie wegan, jogurt naturalny oraz jogurt grecki będą dobrym dodatkiem uzupełniającym całość. Lubisz tofu? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Zupę miso z tofu . Kasza z wędzonym tofu The post Kasza gryczana z tofu appeared first on MeCooks Blog
MeCooks