zupa - 39353 przepisów (strona:1620/2624)

Uszka z suszonymi grzybami 51

wyobrażam sobie Wigilii bez czerwonego barszczu z uszkami, bo odkąd siegam pamięcią zawsze gościł na wigilijnym stole w mojej rodzinie. Prawdę mówiąc nigdy nie jadłam innej zupy w Wigilę i nie zamierzam zmieniać tradycji. Mistrzynią grzybowych uszek jest w naszej rodzinie moja mama, ale ponieważ spędza Wigilię w tym roku w Chicago z moim rodzeństwem, musiałam zmierzyć się z nimi

To co kocham
Chłodnik truskawkowo-miętowy z wiórkami kokosowymi 55

Truskawkowy, gęsty chłodnik, bardzo orzeźwiający dzięki dodatkowi mięty, czyli wszystko to, co lubię! Celowo nie dodałam żadnego cukru, bo truskawki mają swoją naturalną słodycz i kulinarnym

To co kocham
Chłodnik porzeczkowy z ryżem i bezami 43

Czy wiecie, że czarna porzeczka posiada szczególne właściwości zdrowotne? Jest ona bogatym źródłem witaminy C oraz P i pod względem ich zawartości ustępuje tylko owocom róży

To co kocham
Curry warzywne zagęszczone puree z dyni 52

aromatyczna propozycja na jesienny gulasz. Natomiast suszone liście kafiru nadają potrawie wyśmienitego cytrynowo-limonkowego smaku i aromatu. Kafir to tajska odmiana limonki, której liście najczęściej znajdują zastosowanie w przyprawianiu zup i curry w kuchni tajskiej oraz indyjskiej. Gulasz mocno rozgrzewający i bardzo sycący. Składniki: ? 1 szklanka puree z dyni ? 1/2 dużej cukinii ? 1 cebula ? 4 marchewki ? 1/2 opakowania mrożonego groszku

To co kocham
Jaglany murzynek z orzechami 56

cukru można dodać miód, będzie wtedy jeszcze zdrowsze. Zauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek do obiadu, do zup, do deserów, koktajli i ciast. Jest to praktycznie uniwersalny składnik, który można łączyć ze wszystkim, na słono, słodko czy kwaśno. O tym, że jest zdrowa wiedzą pewnie wszyscy. Nic więc

To co kocham
Gulasz mięsny kapuściany 50

szklanka kapusty kiszonej ? sól, pieprz, sos sojowy do smaku ? mrożona mieszanka warzywna wiosenna ? 1 cebula ? pęczek natki pietruszki ? 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego ? 1/2 szklanki śmietanki do zup ? 4 łyżki oliwy Wykonanie: ? Rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć. ? Dodać 1 szklankę wody, sól, pieprz do smaku. ? Kapustę kiszoną dodać do mięsa i dusić

To co kocham
Surówka z marchewki, dyni i jabłka 40

więc sezon dyniowy w pełni, a ja dostałam od mamy ogromną ekologiczną dynię, której część upiekłam i mus dyniowy zamroziłam. Z reszty przygotowałam leczo, surówkę, ciasto dyniowe, sernik, ciastka, zupę i jeszcze mi trochę zostało. Dla mnie dynia to warzywo idealne, bo przybiera smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko, jak i na słono. Moja dynia była

To co kocham
Chipsy z jarmużu 51

żołądka, oraz chlorofil, który hamuje przemiany zdrowych komórek w nowotworowe. Jarmuż jest również doskonałym źródłem żelaza, wapnia, fosforu i magnezu. Można go zjadać na surowo, smażyć, gotować, dodawać do zup i koktajli. Składniki: ? kilka liści jarmużu ? oliwa do skropienia ? po szczypcie soli i pieprzu ? skórka z połowy cytryny Wykonanie: ? Umyte i osuszone liście jarmużu podzielić na mniejsze kawałki. ? Skropić oliwą

To co kocham
Co jeść na diecie dr Dąbrowskiej? 51

proszku, kurkuma, imbir świeży i w proszku, chrzan, oregano, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE

To co kocham
Zapiekanka z batatów z czosnkiem i rozmarynem 47

Zapiekanka to doskonały sposób przyrządzania batatów. Nabierają one dzięki pieczeniu jeszcze więcej naturalnej słodyczy. Bataty mogę jeść bez końca, czy to w formie zupy, frytek, puree, zapiekanki lub sałatki. Dziś przedstawiam pyszny dodatek do dania głównego, albo jako samodzielny wegetariański posiłek, co osobiście bardziej preferuję. Bataty pokrojone zostały w cieniutkie plasterki, zapieczone ze śmietanką, rozmarynem i czosnkiem. Danie to jest

To co kocham
Rosołek z vegetti cukiniowym – dieta dr Dąbrowskiej 47

Wygląda jak prawdziwy rosół z kury i smakuje prawie tak samo. Cukinia doskonale się sprawdza w roli makaronu. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1

To co kocham
Rosołek z vegetti marchwiowym – dieta dr Dąbrowskiej 51

Rosół warzywny z marchewkowym makaronem doskonale łagodzi głód na diecie. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna

To co kocham
Bowl śniadaniowy s hummusem i warzywami 53

Wśród śniadaniowych klasyków królują kanapki, zupy mleczne lub jajecznica. Nie ma w nich nic złego, są proste i szybkie do zrobienia, a do tego dość łatwo je zbilansować, aby były pełnowartościowym posiłkiem. Opcji śniadaniowych jest jednak dużo więcej. Od jakiegoś czasu na popularności zyskują tzw. "bowle", czyli po prostu miski pełne różności. Poranne bowle są łatwe w przygotowaniu i można

Z notatnika dietetyka
Kanapki z curry warzywnym 96

puree warzywne świetnie się tu sprawdza, sosy, mięsa obiadowe, gotowane warzywa ugniecione widelcem i doprawione, gulasze warzywne, leczo, caponata i tego typu klimaty. Jadacie tak? A jadacie na śniadanie zupy? Przepis na Szybkie Curry znajdziecie tutaj . Artykuł Kanapki z curry warzywnym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pizza BBQ z kurczakiem i wędzonym serem gouda 53

też zwykła blacha wyłożona papierem do pieczenia. Sprawdź też inne pomysły na obiad kuchni świata: Köttbullar. Szwedzkie klopsiki z IKEA Łosoś teriyaki z makaronem soba Tacos z szarpaną wieprzowiną Zupa tajska z kurczakiem i makaronem ryżowym Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Drukuj Pizza BBQ z kurczakiem i wędzonym serem gouda #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania