zupa - 39749 przepisów (strona:1622/2650)

Zapiekanka z białą kiełbasą 117

Zapiekanka z białą kiełbasą O tej porze roku, w okresie okołowielkanocnym, szczególnie chętnie sięgamy po białą kiełbasę, przygotowując z niej pyszne zupy, sałatki, pieczenia. Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i bekonem, którą dzisiaj wam tutaj prezentuję, to proste danie, niezwykle smaczne i sycące. Idealnie sprawdzi się na obiad czy na ciepłą kolację. A po inne inspiracje zajrzycie do wpisów

Dorota Smakuje
Co to jest agar-agar? 65

Agar-agar jest wykorzystywany w kuchni na wiele sposobów, między innymi do: Przygotowania wegańskich żelków i galaretek. Stworzenia stabilnych deserów mlecznych, takich jak panna cotta. Użycia jako zagęstnik w zupach i sosach. Wykonania wegańskich serów i jogurtów, dzięki zdolności do żelowania bez potrzeby chłodzenia. Przygotowania klarownych galaret warzywnych lub owocowych. Zobacz przepisy na ciasta z agarem: tarta z kawową pianką

Via Gusto
Najlepszy Parowar na Indukcję – Wybór Ekspertów 60

które cenią sobie nie tylko smak, ale także aromat swoich dań. Dodatkową zaletą tego parowaru jest dodatkowa misa do podgrzewania płynnych potraw. Dzięki temu można łatwo i bezproblemowo podgrzewać zupy, sosy i inne płynne dania. Funkcje parowaru Amica PT3012: 6 automatycznych programów , które ułatwiają przygotowanie różnych potraw Wyświetlacz LCD zapewniający łatwą i intuicyjną obsługę Funkcja podtrzymywania ciepła utrzymująca potrawy świeże

Ekscentryczny Parowar
Parowar jak układać produkty – Poradnik eksperta 67

serwowania. To idealne rozwiązanie, jeśli spodziewasz się gości lub chcesz móc cieszyć się posiłkiem bezpośrednio po jego przygotowaniu. Kolejną przydatną funkcją jest możliwość podgrzewania płynnych potraw, takich jak zupy czy sosy. Parowar Amica PT3012 sprawi, że Twoje potrawy będą zawsze ciepłe i gotowe do spożycia. Parowar Amica PT3012 to nie tylko praktyczne urządzenie, ale również estetyczne i solidnie wykonane. Dzięki

Ekscentryczny Parowar
Nastolatka w kuchni: sticky toffee pudding... 61

kurs gotowania! :) Znakomity i ekstremalnie łatwy do śledzenia przepis pochodzi ze strony i app: www.eggandsoldiers.co.uk        Inne przepisy z tej serii:  MACARONI CHEESE - klik ZUPA MARCHEWKOWO-SOCZEWICOWA - klik Składniki: (okolice 6 porcji) na ciasto 100g posiekanych daktyli bez pestek 80ml gorącej wody 1 łyżeczka sody 90g niesolonego masła, w temperaturze pokojowej 140g jasno-brązowego, miałkiego cukru

Lejdi of the house
Jak smakują kiełki lucerny? 59

kiełki, aby cieszyć się ich pełnym potencjałem smakowym. Wielość zastosowań Kiełki lucerny są nie tylko smaczne, ale również bardzo wszechstronne pod względem zastosowań. Można je dodawać do sałatek, kanapek, zup, makaronów, a nawet smoothie. Ich delikatny smak i chrupkość doskonale komponują się z różnymi składnikami, dodając im świeżości i wyjątkowego smaku. Warto również wspomnieć, że kiełki lucerny są bogate

Żyję by jeść
Congee koreańskiej babci 50

Na inspiracje do tego przepisu wpadłam gdzieś na tiktoku, gdzie jakiś chłopak opowiadał, że takie congee zawsze robiła jego koreańska babcia jak miała resztki pieczonego kurczaka

Cooking for Emily
Azjatycki pieczony kalafior 69

success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam do wszystkich przepisów na kalafiora: Zupa krem z pieczonego kalafiora i czosnku Sałatka z pieczonym kalafiorem i halloumi Kalafior pieczony po marokańsku Kalafior tikka masala Placki z kalafiora Zielone curry z kalafiorem i brokułem Sałatka

nietylkopasta.pl
Czy kiełki powodują wzdęcia? 45

rośliny, które rozwijają się z nasion. Są one bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy, minerały, błonnik i przeciwutleniacze. Kiełki są popularne w kuchni, szczególnie w sałatkach, kanapkach i zupach. Wzdęcia a kiełki Wzdęcia mogą być spowodowane przez wiele czynników, takich jak dieta, nietolerancja pokarmowa, nadmierne spożycie gazowanych napojów, stres czy problemy z trawieniem. Czy kiełki mogą być jednym

Żyję by jeść
Ale bigos! 65

Przygotowanie:         Mięso z żeberek oddzielamy od kości, kroimy w kostkę. Do tego najlepiej nadadzą się żeberka pieczeniowe. Kości mrozimy, przydadzą się na zupę.   Łopatkę kroimy w kostkę.   Mięsa dusimy pod przykryciem na rozgrzanym smalcu.   Boczniaki kroimy w paski, cebulę siekamy. Dodajemy do mięs, mieszamy.   Kapustę odciskamy, nie płuczemy, kroimy, wrzucamy do garnka

R'n'G Kitchen
Burak ziemniak awokado dla niemowlaka 72

późniejszym etapie już rozgniatałam tylko i zamrażałam w foremkach do kostek lodu. Czasem to tych warzyw ścierałam na tarce jakiś owoc, mieszałam i zamrażałam. Czasem gotując dla całej rodziny zupę, zanim ją posoliłam i doprawiłam, odlewałam chochelkę do miseczki i też rozdrabniałam, przekładałam do naczynia na kostki lodu i zamrażałam. Takie kostki z różnego rodzaju warzywami przekładałam potem do woreczka

Dorota Smakuje
Meksykańska salsa macha 53

zyskają dzięki niemu oryginalny i wyrazisty charakter. Łyżeczka salsy wyniesie twoje kanapki na zupełnie nowy poziom. Świetnie pasuje też do jajek, warzyw i serów. Możesz również dodawać ją do zup kremów, wrapów lub innych przekąsek. Salsa macha jest również idealnym dodatkiem do przeróżnych dań kuchni meksykańskiej – w końcu to właśnie z tamtego zakątka świata pochodzi tej przepis. var stamp

okolicepalnika.pl
*Najszybsze Kapuśniaczki: Prosty Przepis na Rozgrzewającą Przekąskę* 82

Pieczenie: Wstaw kapuśniaczki do piekarnika i piecz przez około 30 minut, aż staną się złociste i chrupiące. 6. *Podawanie:* Kapuśniaczki możesz podać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do zupy, na przykład do barszczu czerwonego.   Gotowe! Teraz możesz cieszyć się swoimi pysznymi i szybko zrobionymi kapuśniaczkami. Ten prosty przepis jest doskonały dla tych, którzy chcą przygotować smaczną przekąskę

Kuchnia na wzgórzu
Wieprzowina z fasolą i chili 52

sosem przełożyłam do garnka, dodałam do niego fasolę, doprawiłam solą i świeżo zmielonym pieprzem, wszystko gotowałam jeszcze do odparowania nadmiaru płynów, na wolnym ogniu. Potrawa ma formę jakby zupy gulaszowej, jest nie za gęsta i nie za rzadka. Przed podaniem dodajemy natkę pietruszki. Potrawa najsmaczniejsza jest na drugi/trzeci dzień. Artykuł Wieprzowina z fasolą i chili pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym 54

śmietanowym z marchewką i kaparami → Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo – koperkowym → Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem Artykuł Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak