zupa - 39012 przepisów (strona:1613/2601)

Keto smoothies – 2 sprawdzone pomysły 35

kubka, zamknąć go pokrywką, umieścić na urządzeniu i włączyć. Blender jest w stanie zmiksować nawet twarde owoce i warzywa, co pozwala na przygotowanie różnego rodzaju koktajli, smoothie, a nawet zup. Slim Blender – nowość i innowacja Slim Blender to produkt, który nieustannie się rozwija i ulepsza. Producent stale wprowadza nowości i innowacje, które mają na celu jeszcze bardziej ułatwić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażona pak choi 32

główek, tylko rozetę zielonych liści, które razem z łodyżkami układają się w jeden zgrabny podłużny pęczek. Pak choi to bardzo popularne warzywo w kuchni azjatyckiej - stanowi częsty dodatek do zup, owoców morza czy dań mięsnych. Dobrze komponuje się z innymi warzywami, może być więc też bazą do sałatek lub być wykorzystana w daniach typu stir-fry. Ja wykorzystałam chińską kapustę

Z notatnika dietetyka
Placuszki z ciecierzycy z warzywami 37

brzegi delikatną cukinią, energetycznie słodką papryką i charakternymi liśćmi rzodkiewek! Tak, natka rzodkiewki to pyszna zielenina, którą możecie wykorzystać na wiele sposobów, jak do wiosennego pesto , sycącej zielonej zupy ogrodnia , czy właśnie takich placuszków lub wytrawnych wypieków. Wczesną wiosną każda porcja zieleni na talerzach jest na wagę złota, a rzodkiewkowe liście to taki super food pełen witamin, który zazwyczaj ląduje

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pałki z kurczaka KFC 41

przekąskę w domu - na pewno będzie to strzał w dziesiątkę! A oto kilka innych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać: STRIPSY Z KURCZAKA Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Cytrynowo-czosnkowy kurczak cały pieczony Zielone curry z kurczakiem i cukinią Najlepsze skrzydełka w sosie hoisin Ziołowo-czosnkowa pierś z kurczaka na szybko. Sałatka z kurczakiem, sałatą rzymską

Moja Książka Kucharska
Odrywany chlebek czosnkowy z rozmarynem 43

wspominałam, ten odrywany chlebek czosnkowy z rozmarynem to idealny dodatek do grilla. Będzie świetnie pasował do mięs czy ryb z rusztu. Możecie go też podawać do sałatek, zup, czy do smarowideł typu hummus . Sprawdź też inne przepisy na pyszne wytrawne wypieki: Serowe paluszki z ciasta francuskiego Pizza BBQ z kurczakiem i wędzoną goudą Tarta z porem, szynką i serem

Na-talerzu.pl
Pasztet jajeczny 47

wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! Przepisy sezonowe Kotlety z buraka (wegańskie) Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Puree z dyni Sałatka z buraków Chłodnik litewski z burakami Buraki pieczone Pierogi z dynią piżmową Kremowy sos dyniowy Szakszuka z dynią piżmową Zobacz więcej

WegePrzepis
Rafaello z cielęciny 23

jajko – gałka muszkatałowa, sól, pieprz Sos śmietanowy: – 2 łyżki masła – 3 łyżki mąki – 1,5 szklanki bulionu mięsnego z kostki – 2/3 szklanki śmietany do zup – 1 łyżka soku z cytryny – sól, pieprz Puree ziemniaczano-marchwiowe: – 50 dkg ziemniaków – 50 dkg marchewki – 2 łyżki kwaśnej śmietany – 1 łyżka soku

To co kocham
Chłodnik arbuzowo-malinowy 36

Składniki dla 4 osób: ? 1 kg arbuza ? 1/2 kg malin ? 1 opakowanie mleka zagęszczonego 200 g ? 1/2 szklanki gęstej śmietany ? 2 łyżki cukru ? cukier waniliowy Wykonanie

To co kocham
Chłodnik morelowy dla dorosłych 22

Składniki na 4 porcje: ? 10 moreli ? 1 pomarańcza ? 5 łyżeczek cukru ? 2 łyżeczki kandyzowanej skórki z pomarańczy ? kilka goździków ? 2 szklanki białego wina wytrawnego ? 4 łyżki

To co kocham
Karkówka pieczona w śmietanie 22

wszędzie dostała się śmietana z przyprawami. ? Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez 40 minut. ? Podawać z frytkami i ulubioną surówką. Zamiast wszystkich przypraw można wymieszać śmietanę z zupą cebulową lub brokułową w proszku i tym zalać mięso

To co kocham
Kopytka z bobu 27

najwięcej składników odżywczych. Nie tylko jest pyszny i sycący, ale też bardzo zdrowy i bogaty w białko. Ma konsystencję mączystą, podobną do ziemniaka. Można go więc wykorzystać w zupach, sałatkach, makaronach, pastach do chleba. Zapraszam do moich potraw z bobem! Składniki: ? 1 kg bobu ? 1 szklanka mąki – 150 g oraz do podsypania ? 1 jajko ? kilka listków bazylii – opcjonalnie

To co kocham
Gulasz kukurydziany 20

Uwielbiam takie jarskie gulasze napakowane rozmaitymi warzywami. Wprawdzie kukurydzę kupiłam na zupę, ale w trakcie gotowania zmieniłam zdanie i powstał ten gulasz. Jedliśmy go z pieczonym udkiem kurczaka. Kukurydza, papryka, cukinia i ziemniaki to podstawa tego chrupiącego dania.   Składniki: ? 3 kolby kukurydzy ? 2 czerwone papryki ? 1 zielona papryka ? 3 duże ziemniaki ? 2 marchewki ? 1 średnia cukinia ? 2 czerwone cebule

To co kocham
Pasta z ostrej papryczki 26

odwagi próbować smaku czerwonej pasty. Po otwarciu przechowuję taki słoiczek w lodówce, a pastę dodaję w odpowiedniej ilości do dań i dopiero wtedy próbuję smak. Przydaje się do gulaszów, zup i dań orientalnych. Składniki: ? 2 garści ostrych papryczek ? 1/2 szklanki oleju ? 1 płaska łyżeczka soli ? 1 szklanka wody Wykonanie: ? Umyte papryczki pokroić na plastry. Użyć gumowych rękawiczek, bo ostrość długo

To co kocham
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 25

warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim, jak gotujemy rosół na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Wywar z kurczaka i warzyw wykorzystać jako rosół lub jako baza do innej zupy. ? Namoczone grzyby gotować 15 minut, odcedzić. ? Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie odcisnąć z wody. ? Po wystygnięciu oddzielić mięso kurczaka od kości i zmielić je razem z grzybami i bułkami

To co kocham