zupa z porów - 5432 przepisów (strona:79/363)

Schab w sosie śmietanowo-porowym 139

kuchenną, kubek lub miseczkę, miski, papierowe ręczniki, ewentualnie łopatkę do mieszania. Przygotuj składniki: 40 dag polędwiczek wieprzowych (lub 6 kotletów schabowych), 4 łyżki śmietany 12% (do zup i sosów), białą część średniej wielkości pora, 300 ml bulionu, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki wody, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso oczyść, umyj i osusz. Polędwiczki pokrój

blog.moje-pasje.info
Ciasto dyniowe z kajmakiem i whisky 133

kłopotliwa, bo można ją piec i jeść ze skórką. Żadnego obierania – wystarczy upiec w piekarniku i zmiksować, żeby uzyskać puree doskonałe do ciast czy zup. Ponieważ uwielbiam ciasta warzywne, musiała przyjść pora na dyniowe. Czekoladowe ciasta warzywne smakują każdemu. Korzenne to kolejny krok – zobacz czy ci posmakują i czy staniesz się prawdziwym fanem ciast warzywnych. Ciasto dyniowe

Ugotowane pozamiatane
Potrawka a'la minestrone. Zupa trzy strączki. 172

można wręcz rzecz. Historyczna. Robiona naście razy. Do kwietnia niesfotografowana. W tym czasie zdążyły zapełnić się turystami główne aleje trzech miast. A potrawa nadal nieopublikowana. Pora to zmienić :) Potrawka a'la minestone.  Zupa trzy strączki. porcja: jak dla wojska. od Was zależy czy będzie to zupa czy potrawka - w zależności od ilości wody, wielkości warzyw czy gęstości passaty pomidorowej

U Fiolki
Zupa rybna 128

tego smaku :). W większości domów gotuje się rybną z pomidorami, nigdy takiej nie jadłam, ciekawa jestem jaką jada się u Was? Napiszecie? Zupa rybna świeże ryby najlepiej okonki, płocie u mnie leszcz marchew ziemniaki cebula albo por natka pietruszki koperek szczypiorek liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz śmietana 12% do zupy Sprawić ryby, włożyć do gotującej się wody z marchewką

Pieguskowa Kuchnia
Botwinka 157

Zupa botwinkowa, to zupa sezonowa. Właśnie teraz jest na nią pora. Niezwykle prosta w wykonaniu, zdrowa i przede wszystkim smaczna! Moc koperku to zapach przełomu wiosna/lato. Ten przepis jest przepisem mojej babci, taką botwinkę pamiętam i od babci z ogródka botwinę mam. Składniki spory pęk botwiny (młode buraczki z liśćmi) ząbek czosnku pęczek koperku i trochę natki pietruszki 2 żeberka

Z Kuchni Do Kuchni
ZUPA MARCHEWKOWA Z MIELONYM MIĘSEM 149

Bardzo ciekawa zupa warzywna na bazie mielonego mięsa,pożywna i bardzo smaczna.Moim znajomym bardzo smakowała .Prosta i szybka do zrobienia,właśnie takie zupy osobiście lubię...   30dag.marchewki 20dag.białej części pora 20dag.selera 5dag.pietruszki 2 drobno posiekane cebule 80g.margaryny 3 kostki rosołowe 30dag.mielonego mięsa koperek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Warzywa myjemy i kroimy w talarki,kostki.Cebulę smażymy na margarynie,dolewamy trochę wody i dusimy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Potrawka a'la minestrone. Zupa trzy strączki. 144

można wręcz rzecz. Historyczna. Robiona naście razy. Do kwietnia niesfotografowana. W tym czasie zdążyły zapełnić się turystami główne aleje trzech miast. A potrawa nadal nieopublikowana. Pora to zmienić :) Potrawka a'la minestone.  Zupa trzy strączki. porcja: jak dla wojska. od Was zależy czy będzie to zupa czy potrawka - w zależności od ilości wody, wielkości warzyw czy gęstości passaty pomidorowej

Fiolka w kuchni
Zupa krem z kukurydzy konserwowej 95

Naszła nas nagła chęć na zupę z kukurydzy...a, że o tej porze roku nie ma świeżej, użyliśmy konserwowej.   Składniki 2 puszki (duże) kukurydzy konserwowej 600 ml bulionu warzywnego 4 duże cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej natka pietruszki sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule

R'n'G Kitchen
pysznie upieczona biała kiełbasa w porach z marchewką... 136

Składniki: kiełbasa biała wieprzowa 5 sztuk, olej rzepakowy 5 łyżek, kucharek 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, por 4 duże, marchew 2 średnie pory dobrze umyć i pokroić dość drobno do naczynia żaroodpornego, obrane marchwie pokroić obieraczką "julienne" na cienkie wiórki, dodać przyprawy, olej i wymieszać białą kiełbasę surową gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle z kurczakiem i leśnymi grzybami 147

moja słabość. Uwielbiam je pod każdą postacią. I powiem, że mogłabym je jeść codziennie. Nie dawno dostałam od mamy duży słoiczek suszonych grzybów. Robiłam już zupę grzybową, pulpeciki z grzybami a teraz pora na makaron. Mąż był bardzo zadowolony z takiego obiadu, zresztą mi też bardzo smakowało.   Zapraszam!!!   Składniki: 0,5 kg piersi kurczaka, 0,3 kg makaronu

Passion of Cooking
Zupa krem z kurek z koperkiem (wegańska) 229

aminokwasów (o ile nie używamy gotowej kostki bulionowej napchanej chemią), są bardzo zdrowe i zawierają znikomą ilość tłuszczu (nie mówię tu o wywarze mięsnym). Warto jeść zupy, gdyż z podstawowych składników takich jak por, marchew, pietruszka czy seler można wyczarować coś wspaniałego! Tak więc, zachęcam Was do wypróbowania i tej zupki, gdyż za dużo się nie napracujecie, a jednak Wasze

Be Fit Be Strong
Domowa kostka rosołowa z lubczykiem i oliwą z oliwek 169

zmieniać dowolnie według swoich gustów smakowych  Przyznam że kostkę w sklepie nigdy już nie kupię ta wyszła pachnąca  ziołami a nie chemią a moja zupa smakuje rewelacyjnie Składniki - 2 cebule - 1 por - 3 ząbki duże czosnku - 4 marchewki średnie - 3 pietruszki - 1 seler mały - kilka gałązek rozmarynu - kilka gałązek tymianku - kilka gałązek oregano - 3 małe odnogi lubczyku

W królestwie smaków Beaty
Letnia zupa warzywna 235

Lato to ta pora roku, w której grzechem jest gotowanie zup z mrożonek. Często ich używam zimą, bo w naszym klimacie raczej nie ma innego wyjścia, ale żadna zupa z mrożonki nie dorówna takiej ze świeżych warzyw. Nie dość, że są smaczne, to młode warzywa, zbierane z pola teraz, gotują się szybciej niż mrożone. Do przygotowania i podania dobrej zupy

W SMAK
Dorsz ze świeżą bazylią i oliwkami 130

roku postanowiłam wprowadzić do naszego wigilijnego menu kilka potraw inspirowanych kuchniami innych krajów. Był już przepis na zupę rybną w gruzińskim klimacie, teraz przyszła pora na rybę ze śródziemnomorskim akcentem. Wybrałam dorsza, bo to bardzo smaczna i niskokaloryczna ryba. Podam ją w towarzystwie pomidorów, świeżej bazylii i czarnych oliwek. Do tego cebula i dużo czosnku. Wszystko zapieczone w piekarniku. Szybko

Wiem co jem
Zupa z soczewicy 261

mojej kuchni.  I dzisiaj przyszedł na nią czas!!! Przejrzałam kilka przepisów na zupę - wybrałam z nich to co lubię, dodałam swoje i tak powstała moja ZUPA Z SOCZEWICY. Składniki:mała cebula;pół pora;marchewka;mała pietruszka;2 ziemniaki;2 łyżki oliwy;1 szkl. soczewicy;ok. łyżeczki curry;pieprz,sól do smaku;papryka ostra;lubczyk;łyżeczka soku z cytryny;pół

Miksturownik